11 Mart 2020 Çarşamba

Okullarda tuvalet kağıdı ve sabun yok, öğrenciler evden sabun getiriyor

Dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı MEB genelgeler gönderiyor ancak okullarda en önemli hijyen malzemeleri olan tuvalet kağıdı ve sabun bulunmadığı ortaya çıktı.

BOLD – Koronavirüse karşı peşpeşe önlemler alınıyor ama bazı okulların tuvaletlerinde yeterli sabun ve tuvalet kâğıdı bulunmadığı ortaya çıktı. Birçok okulda öğrenciler kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden getirip götürüyor.

BAKANLIKTAN VİRÜSE KARŞI VİDEOLU PAYLAŞIM

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre koronavirüse karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medyada hesaplarından paylaşılan videoda da ellerin sık yıkanması gerektiğine dikkat çekilerek “Eller, parmak araları, tırnak ucu ve avuç içlerini de ovalayarak sabun ve suyla en az 20 saniye yıkanmalı. Kirli ellerle göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçınılmalı. Özellikle hapşırma ve öksürme sonrasında ellerin su ve sabunla iyice yıkanması önemli. Her tuvalet kullanımı öncesinde ve sonrasında eller mutlaka yıkanmalı. Her tuvalet kullanımı sonrasında klozet kapağı kapatılarak sifon çekilmeli” denildi.

OKULLARDA HİZMETLİ YOK

Okullardaki hizmetli sayısının azlığı, öğrenci sayısının çokluğu, temizlik malzemelerinin yetersizliği, ellerin sık ve iyi biçimde yıkanmasını engelleyebiliyor. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okullardaki temizlik sorunları yaşandığını belirterek, “Son 18 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda en çok tasarrufa gidilen başlık, okullarda hizmetli ve memur statüsünde çalışanların azaltılması yönünde olmuştur. Önceki yıllarda her okulda birkaç hizmetli bulunurken günümüzde okul başına bir kişi belki bulunmaktadır. Okulun, sınıfların süpürülüp silinmesi geçmiş yıllarda her gün yapılırken günümüzde hizmetli eksikliği nedeniyle haftada 1-2’ye düşmüş durumdadır” dedi.

ÖĞRENCİLER EVDEN SABUN GETİRİYOR

Koronavirüs salgınının tüm dünyada yayıldığını bugünlerde en çok önerilen korunma yönteminin ellerin sık sık yıkanması olduğunu belirten Yıldırım, “Ne yazık ki her teneffüs çok sayıda öğrencinin girip çıktığı okul lavaboları okulların hijyen bakımından en kötü alanlarıdır. Öğrenci başına düşen kullanım alanının yetersizliği bir tarafa lavabolarda temizlik malzemeleri (sıvı-katı sabun, tuvalet kâğıdı) neredeyse hiç bulunmamaktadır birçok okulumuzda öğrencilerimiz kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden kendileri götürüp getirmektedir. En can alıcı olanı ise, okullarımızda tüm dünyaya yayılan virüs salgını ile ilgili bilgilendirmenin sistematik ve yöntemi ile ilgili hiçbir yol haritası bugüne kadar ortaya konulmamıştır” dedi.

 

Sağlık Bakanı Koca: Bir vatandaşımızda koronavirüsü tespit edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder