12 Mart 2020 Perşembe

YÖK Başkanı tatil konusunda topu hükumete attı

Türkiye’de de görülen koronavirüsle ilgili üniversitelerin tatil olup olmayacağı ile ilgili YÖK Başkanı Yekta Saraç, topu hükumete attı. Tatil konusunda tereddütlü olduklarını belirten Saraç, bu konuda hükumetten gelecek karara uyacaklarını kaydetti.

BOLD – Üniversitelerin tatil olup olmayacağıyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, olası bir tatilde yüz binlerce öğrencinin memleketlerine dağılmalarıyla oluşacak hareketliliğin riskli olabileceğine dikkat çekti. Saraç bu konuda devletin alacağı kararı bekleyeceklerini söyledi.

MEB, ETKİNLİKLERİ İPTAL ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı okulların henüz tatil olmadığını açıklarken salgın nedeniyle okullardaki tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Bakanlıktan okullara yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline ilişkin yazı gönderildi.

KARARI DEVLETİN ALMASI LAZIM

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda sunum yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs nedeniyle üniversitelerin tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi. Saraç, “Büyük şehirlerde yüz binlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Kararı devletin alması lazım. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacağını düşünüyoruz” dedi.

Cezaevinde defalarca kalp spazmı geçirdi, kalp kapakçığı çöktü, egzersiz hakkı bile verilmiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder