11 Mart 2020 Çarşamba

Türkiye’den iki festival corona virüs sebebiyle iptal edildi

Türkiye’de bulunduğu resmi olarak da teyit edilen corona virüse karşı önlemler sıklaşıyor.

BOLD– İnsanların kalabalık halde bulunacağı etkinliklerle ilgili iptal haberlerine Adana ve Edirne’den iki festivalin de iptal edilmesi eklendi.

Karnaval geçtiğimiz yıllarda geniş uluslararası katılımla yapılmıştı

TOPLU ETKİNLİKLER RİSK BARINDIRIYOR
Adana’da 3-12 Nisan tarihleri arasından gerçekleştirilmesi planlanan Portakal Çiçeği Karnavalı corona virüsten dolayı iptal edildi. Adana Valiliği’nde yapılan festival komitesi toplantısında, tüm dünyada toplu etkinliklerin iptal edilmesi örnek gösterilerek Portakal Çiçeği Karnavalı iptal edildi. Valilikten yapılan açıklamada “Karnavalın uluslararası boyutunun ülkemiz ve ilimiz açısından beraberinde corona virüs (Covid-19) tehlikesi getireceği kanaatine varılmış; bu bağlamda 03-12 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın vatandaşlarımızın sağlığı göz önünde bulundurularak bu yıl yapılmamasına karar vermiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bando ve Tava Ciğeri Festivali’ne özellikle Balkanlar’dan büyük katılım oluyordu

Bir diğer iptal haberi ise sınır ilimiz Edirne’den geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, corona virüs (Kovid-19) nedeniyle, Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali’ni ileri bir tarihe ertelediklerini bildirdi. Gürkan iptal gerekçesini şu sözlerle aktardı: Özellikle son birkaç gündür Bulgaristan’ın Plevne ve Gabrovo ardından Kuzey Makedonya’da corona virüs haberleri geliyor. Yunanistan’da zaten vardı. Virüsün ortaya çıkmış olması nedeniyle 10-12 Nisan tarihlerinde yapacağımız Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivalini ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Çünkü festivalimize katılan bandoların büyük çoğunluğu Balkan ülkelerinden geliyorlar.

Türkiye nüfusunun 1/7’sinin yaşadığı İstanbul’dan da iptal haberlerinin gelmesi an meselesi olarak görülüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder