11 Mart 2020 Çarşamba

“Nereye geldik oğlum biz?”

Bir yıl boyunca Tarsus Cezaevinde tutulan Muaz bebek, artık hapishane avlusunun soğuk zeminlerinde değil, oyun parklarının çimlerinde oynuyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN

BOLD ÖZEL – 60 günlükken annesiyle birlikte hapse giren Muaz yeni hayatına alışmaya çalışıyor. İlk başlarda çime bırakıldığında ağlayan Muaz bebek, bugünlerde çimlere basmaya başladı.

ÇİMLERE BASARKEN TEDİRGİN OLUYOR

Oğlunu güneşli günlerde parka götüren Levent Bahadır, “Muaz ilk başta çimlere hiç basamıyordu. Çime ve kuma bıraktığımda çığlık çığlığa ağlıyordu. Şimdi biraz alıştı ama tabi diğer hapiste kalan bebekleri düşünüyorum. Umarım onları da bir an önce bırakırlar” dedi. Oğlunun parkta çektiği bir videosunu paylaşan Levent Bahadır, Muaz’ın parkın beton zeminiyle çimler arasında yaşadığı git-gel anları anlatırken hüzünlendi.

KALP HASTALIĞIYLA DÜNYAYA GELDİ

Cemaat soruşturmaları kapsamında 7 Aralık 2018’de tutuklanan Nurhan Erdal Bahadır 31 Aralık 2019’da tahliye edildi. Bel fıtığı hastası olan Bahadır, bu süreçte Aort Koarktasyonu adlı kalp rahatsızlığıyla dünyaya gelen oğlu ile cezaevi ortamında ve koşullarında yaşamak zorunda kaldı. Bu süreçte Muaz bebeğin hem kalp hem de göz rahatsızlıkları nedeniyle olması gereken tedavileri geciktirildi. 4 Ekim 2018’de dünyaya gelen Muaz ilk doğum gününü de cezaevinde kutladı.

780 BEBEK HALA HAPİSTE

Muaz bebek hapisten kurtuldu ama resmi rakamlara göre Türkiye’de hala 780 bebek bulunuyor.

Muaz bebek ve annesi Nurhan Erdal Bahadır, Tarsus Cezaevi.

 

Kalp hastası Muaz bebek 6 aydır hapiste

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder