14 Mart 2020 Cumartesi

Akademisyen ve işçi de risk altında!

YÖK’ün koronavirüse karşı yalnız öğrenciler için üniversiteleri tatil etmesini değerlendiren eğitimciler kararı eksik buldu. Tüm yükseköğrenim çalışanlarını kapsayan yeni karar talep edildi.

BOLD – Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) koronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan tatil kararının sadece öğrencileri kapsayacağı, idari ve akademik personelin çalışacağı bildirildi.

BÜTÜN UNSURLARIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

Gelişme eğitimcilerce tepkiyle karşılandı. Kararın eksikliği vurgulanarak üniversitelerin bütün unsurlarının sağlığının tehdit altında bulunduğu ifade edildi.

Birgün’den Berfin Şengil’e konuşan Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, “İdari personeli kapsamaması eksik karar. Sağlığı tehdit altında ki sadece öğrenci değil üniversitenin bütünü” diye konuştu.

YARIN VEYA EN GEÇ PAZARTESİ YENİ KARAR ALINMALI

Üniversitelerin güvenliği ve oradaki işlerin devamlılığı açısından bazı önlemlerin alınabileceğini tedbirlerin ayrıntılandırılabileceğini kaydetti. Yarın veya en geç Pazartesi bu yönde yeni bir karar alınması gerektğini belirtti.

AKLI SELİM ÇÖZÜMLER ALMALIYIZ

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak ise kararın gözden geçirilme ihtiyacı bulunduğunu söyleyip “Akademisyenlerimizi ateşe atmak yerine aklı selim çözümler almalıyız” ikazını dillendirdi.

Şehir hastaneleri koronavirüs için risk sebebi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder