14 Mart 2020 Cumartesi

Kamu kurumlarında virüse karşı nasıl önlem alınacağı belirsiz

Koronavirüs her gün işe gitmek zorunda olanların hayatlarını kabusa çevirdi. Kalabalık iş yerlerinin tuvaletlerinde hijyenik ortam ve malzeme yetersiz. Yemekhane-ortak dinlenme alanları da hijyenden uzak. İş yerlerine ulaşımın sağlandığı toplu taşıma araçları ise tıklım tıklım.

BOLD – İş yerleri tuvaletlerinde hijyenik ortam ve malzeme yetersiz. Yemekhane-dinlenme alanları ortak ve kalabalık. Okullar ve kreşler tatil edildiği için çalışan anne ve babaların çocuklarına kimlerin bakacağı sorun oluşturuyor. Uzmanların önerdiği 1 metrelik mesafe toplu taşıma araçlarında yok.

KURUMLARDA VİRÜSE KARŞI ALINACAK TEDBİRLER BELİRSİZ

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre hükumet koronavirüse karşı bir dizi önlem aldı. Ancak fabrikalar ve kamu kurumları başta olmak üzere çalışanların toplu olarak bulundukları iş yerlerinde nasıl önlem alınacağı belirsiz. Memurlar devlet dairelerinde kalabalık ortamlarda çalışıyor. Yurttaşlara hizmetler de yine kalabalık ortamlarda veriliyor. Kamu kurumlarında gün boyu yoğunluk yaşanıyor. Memurların çalışma düzenleriyle ilgili şimdilik bir değişiklik yapılmadı. Kalabalık kamu kurumlarında virüse karşı nasıl önlem alınacağı belirsiz.

TUVALETLER HİJYENDEN UZAK

Ayrıca tuvaletlerle ilgili eleştiriler de dile getiriliyor. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, “Kamu kurumlarında alınan tedbirlere ilaveten kurumlarda tuvaletlerde maalesef sabun, tuvalet kâğıdı ve antiseptik gibi hijyenik malzemeler bulunmamaktadır. Kamuda kesintisiz hizmetin sağlanabilmesi için tüm kamu çalışanlarına hijyenik bir ortam ve malzeme sağlanmak zorundadır” dedi. Eksert, önlemlerin kamu çalışanları açısından yetersiz olduğunu belirtti.

TOPLU ORTAMLAR VİRÜSE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Diğer yandan kamuda ve özel sektörde çalışan işçiler için de yine benzer sorunlar söz konusu. İşçiler de kalabalık ortamlarda üretim yapıyor. Yemekhane-dinlenme alanları da ortak ve kalabalık. Tuvaletlere yönelik hijyen konusunda benzer eleştiriler özel sektöre ait iş yerleri için de dile getiriliyor. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, virüse karşı işçilerin korunmasını isterken, “Tuvaletlerinde sabun ve peçete dahi bulunmayan, yemekhanelerinde böceklerin gezdiği iş yerlerinin yarattığı tehdit bugün tüm ülkeyi, hatta dünyayı tehdit edecektir” dedi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI TIKLIM TIKLIM

Çalışanlar, işlerine gidip gelebilmek için toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Uzmanlar virüsten korunmak için 1 metre mesafe öneriyor. Ancak özellikle büyükşehirlerde metro, otobüs ve dolmuşlarda sabah-akşam saatlerinde kalabalık nedeniyle 1 metre mesafe kuralına uyabilmek olanaklı değil. Çalışanlar kalabalık nedeniyle toplu taşıma araçlarında tutunacak yer bulmakta bile zorluk çekiyor. Bu şekilde virüsün yayılması nasıl önlenecek? Tüm bu sorular yanıt bekliyor.

Trump’tan Kovid-19’a karşı ‘ulusal acil durum’ ilanı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder