11 Mart 2020 Çarşamba

Koronavirüs, 2011 tarihli filmi yeniden izletiyor: Salgın

2011 tarihli Salgın(Contagion) filmi dijital platformlarda en çok izlenen film oldu.

BOLD– Senaryosu yeni tip koronavirüsün yayılımıyla büyük benzerlikler gösteren ve “Hiçbir şey korku kadar kolay yayılamaz.” sloganıyla sunulan “Salgın” filmi, hem meraklılar hem bilgi almak isteyenlerce bugünlerde yeniden izleniyor.

Salgın filmi güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmişti

9 YIL ÖNCE ÇEKİLEN CORONA HİKAYESİ
2011 yapımı Contagion (Salgın) filmi koronavirüs sayesinde yeniden gündem oldu. Kadrosunda Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard gibi isimleri barındıran film, corona salgınında olduğu gibi Çin’den dünyaya yayılan bir salgına karşı verilen mücadeleyi anlatıyordu.

Oscar’lı yönetmen Soderberg’in yönettiği filmdeki virüse yakalananların belirtileri de koronavirüste olduğu gibi yüksek ateş ve solunum güçlüğü şeklinde kendini gösteriyor.

SENARİSTTEN AÇIKLAMA: BİLİM İNSANLARI SÖYLEMİŞTİ

Senaryosuyla günümüz arasındaki benzerlikler sorulan senarist Scott Burns, “Ben o kadar şaşkın değilim.” açıklamasında bulundu. Burns, dikkat çeken sözlerini şöyle sürdürdü: filmle ilgili araştırmalar yaparken konuştuğum tüm uzmanlar bana ‘Böyle bir salgının çıkması zaman meselesi’ dediler. Bilim insanlarından öğrendiğim şey bu gibi şeylerin eninde sonunda olacağıydı.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder