11 Mart 2020 Çarşamba

İyi Parti’den AKP’ye “parti devleti” eleştirisi

İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Moskova’da yapılan Erdoğan-Putin görüşmesine AKP yöneticilerinin götürülmesine tepki gösterdi. Türkkan bunun Türkiye’ye parti devletinin hükmettiğinin en net fotoğrafı olduğunu kaydetti.

BOLD – İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan görüşmesine AKP yöneticilerinin götürülmesine tepki gösterdi. Türkkan, bunun çağ dışı bir yönetim tarzı olduğunu kaydetti.

AKP’Lİ İSİMLER HEYETTE YER ALDI

TBMM Genel Kurulunda konu ile ilgili bir konuşma yapan Türkkan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rusya’da Devlet Başkanı Putin’le görüşmeye gitti. Sayın Cumhurbaşkanının yanında kalabalık bir heyet de vardı ancak bu heyette biz, bakanların yanında başka isimler de gördük. AK Parti Sözcüsü Sayın Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal da heyette yer alıyordu” dedi.

BU, PARTİ DEVLETİNİN FOTOĞRAFIDIR

AKP’li isimlerin Rusya’ya götürülmesine tepki gösteren Türkkan, “Ben şimdi buradan sormak istiyorum: Bu görüşmede Cumhurbaşkanı ve bakanların yanında bir parti sözcüsünün ve bir genel başkan yardımcısının ne işi vardı? Bu isimler Rusya’ya niye götürüldü? Aslında cevap açık, bu manzara, oradaki fotoğraf, şu anda Türkiye’ye parti devletinin hükmettiğinin en net fotoğrafıdır. Parti devleti, günümüzün uluslararası değerleri olan demokrasi, parlamenter yönetim, hukukun üstünlüğü, temel insan hak ve özgürlüklerinin geçerli olduğu, adil, hesap verebilir, şeffaf ve katılımcı yönetimle ilgisi olmayan antidemokratik, baskıcı ve çağ dışı bir yönetim tarzıdır. Bu yönetim tarzını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Okullarda tuvalet kağıdı ve sabun yok, öğrenciler evden sabun getiriyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder