13 Mart 2020 Cuma

Yurt dışından gelen milletvekillerine iki hafta TBMM yasağı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, koronavirüs önlemleri kapsamında ziyaretçi yasağı getirdi. Grup toplantıları da dahil olmak üzere iki hafta boyunca ziyaretçi kabul edilmeyecek. Ayrıca yurt dışından gelen vekiller de iki hafta boyunca TBMM’ye gelemeyecek.

BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) yerleşkesine, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, grup toplantıları da dahil iki hafta ziyaretçi kabul edilmeyecek. Ayrıca yurt dışından gelen vekilleri iki hafta TBMM’ye gelmemesi istenirken, AKP de gelecek haftaki grup toplantısını iptal etme kararı aldı.

İKİ HAFTA MECLİSE GELEMEYECEKLER

Meclis Başkanlığından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsü önlemek için ilk etapta dezenfektanların ortak kullanım alanlarına yerleştirildiği ifade edildi. Genel Kurul Salonu başta olmak üzere sık kullanım alanlarında dezenfektasyon yapıldığı ifade edilen açıklamada, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından milletvekillerinden ziyaretçi kabullerini mümkün olduğunca ertelemeleri ve yurt dışı seyahate gidenlerin de 14 gün boyunca Meclise gelmemelerinin istendiği bildirildi.

GÜNLÜK ZİYARETÇİ 10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİYOR

Bütün bu tedbirlerin alınmasına rağmen, yıllık ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği TBMM yerleşkesine günlük gelen ziyaretçi sayısının 5 bin civarında olduğu, yoğun günlerde bu sayının 10 binin üzerine çıkabildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye’nin her bölgesinden Meclise gelen ziyaretçilerin geri dönüşlerinde olası bir riski kendi bulundukları ortamlara taşımalarının, vatandaşlarımız açısından daha büyük bir riski de beraberinde getirebileceği öngörülmektedir” denildi. Açıklamada ziyaretçi kabul etmeme kararının grup toplantılarını da kapsadığı bildirildi.

AKP, GRUP TOPLANTISI YAPMAYACAK

AKP Grup Başkanlığı önümüzdeki hafta yapılması planlanan grup toplantısını iptal edildiğini duyurdu. Parti ayrıca, ikinci bir karara kadar grup toplantılarına ziyaretçi almayacak.

Salgında dünya genelinde son durum: Çin koronavirüs için ABD’yi suçladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder