13 Mart 2020 Cuma

Gana’da koronovirüs tespit edilen ilk kişi Türkiye’den gitti

Batı Afrika ülkesi Gana’da ilk koronavirüs vakası görüldü. Sağlık Bakanlığı açıklamasında virüs testi pozitif çıkan hastanın Türkiye’de çalışan ve ülkeye dönen bir vatandaş olduğu belirtildi.

BOLD  Gana’da görülen iki vakadan biri Türkiye diğeri Norveç kaynaklı çıktı. Reuters’ın aktardığına göre Gana Sağlık Bakanlığı ilgili açıklamasında virüs testi pozitif çıkan hastanın Türkiye’de çalışan ve ülkeye dönen bir vatandaş olduğu belirtildi. Diğer vakanın ise Norveç’ten geldiği duyuruldu.

KENYA’DA İLK VAKA KKTC’DE 5’İNCİ VAKA

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da da ilk defa koronavirüse yakalanan bir hasta tespit edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 3 kişide daha hastalık görülmesiyle vaka sayısı 5’e yükseldi. Ülkede ilk vaka geçen hafta görülmüş, ülkede eğitime ara verilmişti.

İÇİŞLERİ BAKANI DUTTON YAZILI AÇIKLAMAYLA DUYURDU

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kendisine yapılan virüs testinin pozitif çıktığını ilan etti. Dutton, yazılı açıklamasında, “Bu sabah boğaz ağrısı ve ateşle uyandım. Queensland Sağlık Departmanı’na başvurup testlerimi yaptırdım. Aldığım bilgiye göre testlerim pozitif çıktı. Şu anda iyi hissediyorum, gelişmeler konusunda sizi bilgilendireceğim” ifadelerini kullandı.

BAŞKENTE YAKIN EYALETLERDE YENİ ÖNLEMLER ALINDI

Avustralya, virüsü kontrol alma adımlarından biri olarak 500 kişiden fazla insanın toplanacağı etkinlikleri yasakladı. Ülkede şu anda 156 vaka ve 3 ölüm bulunuyor.

Vaka sayısının 1000’i aştığı ABD’de başkent Washington DC’nin komşuları Maryland ve Virginia’da yeni önlemler alınıyor. Virginia’da acil durum ilan edilirken Maryland’de eğitime iki hafta ara verildi.

Salgında dünya genelinde son durum: Çin koronavirüs için ABD’yi suçladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder