13 Mart 2020 Cuma

Çinli Sözcü: “Koronavirüs aşısı Nisan’da denenecek”

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü Yang Yun, koronavirüsü “yapay değil, doğadan geldi” diye tanımladı. Virüsle ilgili aşının hayvanlar üzerinde test edildiğini belirtti.

BOLD – Wuhan’da ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye’ye de ulaştı.

OKULLAR TATİL, ACİL OLMADIKÇA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın virüsün Türkiye’de görüldüğünü ilanı sonrası halk tedbirlerini arttırdı. Okullar tatil edildi, vatandaştan acil olmadıkça yurt dışına çıkmamaları istendi.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sözcüsü Yang Yun.

CAN KAYBI 3 BİN 173 TABURCU OLAN SAYISI 62 BİN 919

Virüsün ilk görüldüğü ülke Çin, açıklamalara göre, hastalığı kontrol altına almayı başardı. Sürece dair merak edilenleri Sözcü’den Sibel Gülersöyler’e anlatan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sözcüsü Yang Yun, ülkesinde durumun iyiye gittiğini söyledi.

“Dün 16:00 itibariyle güncellenen rakamlara göre, Çin’de mevcut olan kesinleşen vaka sayısı 14 bin 891, şüpheli vaka sayısı 253, taburcu olan kişi sayısı 62 bin 919, ölüm sayısı 3 bin 173” dedi.

BULAŞICI GÜCÜ YÜKSEK KONTROL ALTINA ALINMASI MÜMKÜN

Panik yapmamak gerektiğini ifade ederek, “Bulaşıcı gücü yüksek ama tamamen kontrol altına alınabilecek bir virüs, o yüzden paniğe gerek yok” diye konuştu.

Hijyene ve beslenmeye dikkat çeken Sözcüo Yun, elleri sık yıkamayı ve bağışıklığı güçlendirecek besinler tüketmeyi tavsiye etti.

ŞU AN HAYVANLARDA NİSAN’DA İNSANLARDA DENENECEK

‘Virüsün aşısını buldunuz mu?’ sorusuna “Şu an en ileriye gitmiş aşı hayvanlarda test edilmeye başlandı. Diğer aşılar da onu takip ederek ilerletiliyor. Nisan’da klinik testlere geçilip insanlar üzerinde denenebilir” cevabını verdi.

Kaynak tespitinin gerçekleşmediği bilgisini paylaşan Yun, Çinli ve diğer ülkelerden bilim insanlarının birlikte çalıştığını kaydedip “Virüsün doğadan geldiğine inanıyoruz” dedi.

Görsel: Sözcü

BİYOLOJİK SİLAH DEĞİL DOĞAL YOLLARDAN GELDİ

Virüsün gelişmiş ülkelere yönelik biyolojik silah olduğu iddiaları hakkında ise şöyle konuştu:

“Virüsün sadece Çin’de değil tüm dünyada görülmesi onun yapay olmadığının ispatı. Dünyadaki diğer ülkeler de mücadele ediyor onlar da etkilendi. Silah veya savaş olduğuna inanmıyoruz.”

ÇİNLİ DİPLOMATTAN ‘HÜKUMETİNİZE GÜVENİN’ ÇIKIŞI

Türklere tavsiyede bulunan Çinli diplomat, rivayetlere ve kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

“Mutlaka resmi ve güvenilir kaynaktan verilen bilgilere inanın, resmi kurumlardan yapılan önerileri dinleyin. Hiçbir hükumet halkının sağlığını riske atmaz, mutlaka hükumetinize güvenin” önerilerini dillendirdi.

Görsel: Sözcü

Gıda ithalatında koronavirüs şüphesi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder