10 Mart 2020 Salı

Terörist, vatan haini ilan edilen Harbiyelileri askere çağırdılar

15 Temmuz’dan sonra terörist, vatan haini ilan edilip müebbet hapis cezası verilen Harbiyelileri askere çağırdılar. Tebligat bu sabah ailelerine bildirildi.

BOLD – 4 yıldır Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan askeri öğrencileri, asker kaçağı olduklarını bildiren ve teslim olmaları gerektiğini söyleyen tebligat ailelerine gönderildi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Okulu 1. sınıf öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, telefonuna gelen mesajı “Vallahi bunlar dangalak. Bizim çocuklar asker kaçağıymış?” sosyal medya hesabından paylaştı.

Mesajda “Yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız. e-Devlet kapısından veya en yakın askerlik şubesinden yoklama işlemini başlatmanız gerekmektedir” denildi. Aynı mesaj E. Karabacak ve H. Karabacak adlı öğrencilere de gönderildi. Tebligatın, 2015-16 devresi tutuklu Harp Okulu 1. sınıf öğrencilerinin tamamına gönderildiği belirtiliyor.

ASKERE ÇAĞRILAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLMUŞTU

KHK’lı ile ihraç edildikten sonra terörle yargılanıp hapse atılan polis memuru Zekeriya Burak Altunok, 5 ay önce Ağrı Doğu Beyazıt’ta şehit olmuştu. 695 Sayılı KHK ile 24 Aralık 2017’de ihraç edilen Altunok, 16 ay hapis yattıktan sonra yargılandığı davadan beraat etmişti. Daha sonra vatani görevini yapması için er olarak askere çağrıldı. Altunok, 20 Ekim 2019’da Ağrı Doğubeyazıt’ta çıkan çatışmada ağır yaralandı, iki gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Savcı 127 sanığın ifadesini yarım sayfada özetledi

 

Terörist diye Emniyet’ten ihraç edildi; askerliğini yaparken şehit düştü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder