13 Mart 2020 Cuma

ABD, Taci Üssüne saldırıya misilleme olarak Irak’taki İran destekli milis güçleri vurdu

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon, perşembe günü Irak’taki İran destekli silahlı milislere yönelik hava operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

BOLD – Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarındaki Taci askeri üssüne Çarşamba günü düzenlenen, ABD ve İngiliz askerlerinin de bulunduğu 5 kişinin ölümü ve 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan roket saldırılarının ardından ABD perşembe günü Irak’taki İran destekli silahlı milislere yönelik hava operasyonu düzenlendi.

Perşembe günü sabah saatlerinde Savunma Bakanı Mark Esper Başkan Trump’ın kendisine “Gerekenin yapılması için yetki verdiğini” söylemişti.

Esper, hava harekatının İran içinde bir noktayı hedef alıp almayacağı sorusuna da “Her seçenek masada” şeklinde yanıt vermişti.

ABD Savunma Bakanlığı, hava saldırısında Irak’taki ABD hedeflerine yönelik son aylarda artan saldırılardan sorumlu tutulan İran destekli Şii Hizbullah Tugayları örgütünün vurulduğunu açıkladı.

Saldırıda, örgüt tarafından ABD ve diğer koalisyon güçlerine yönelik saldırılarda kullanılan silah depolarının hedef alındığı ve örgütün saldırı kapasitesinin büyük ölçüde zayıflatıldığı kaydedildi.

Savunma Bakanı Mike Esper, ABD halkının, ya da müttefiklerinin çıkarlarına yönelik saldırıların tolere edilmeyeceğini söyledi. ABD’nin koalisyon güçlerinin güvenliğini koruma ve saldırıları önleme konusundaki kararlılığını vurgulayan Esper, IŞİD’in kalıcı yenilgisi ve Irak’ta uzun vadeli güvenlik istikrarıyla ülkenin egemenliğine olan bağlı kalınacağını bir kez daha vurguladı.

Irak’ta yaklaşık 5 bin Amerikan askeri bulunuyor. Koalisyon güçlerine bağlı bu birlikler, Iraklı askerleri eğitiyor.

Irak’ta Taci Üssüne saldırı: 2 ABD’li ve 1 İngiliz personel öldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder