20 Ağustos 2020 Perşembe

ABD’ye ait dev savaş gemisi Girit’te

NATO üyeleri Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de gerginlik sürerken ABD’ye ait dev savaş gemisi USS Hershel Woody Williams, Yunanistan’ın Girit Adası’na vardı.

BOLD ABD’ye ait dev savaş gemisi USS Hershel Woody Williams, Yunanistan’ın Girit Adası’na vardı. Amerikalı yetkililer geminin Girit’in batı ucundaki Suda Körfezi’ndeki ABD üssünde ne kadar süreyle kalacağı ya da ne tür bir rol üstleneceğini henüz ayrıntılı bir şekilde açıklamadı.

Adeta yüzen bir askeri üs niteliğindeki USS Hershel Woody Williams, ABD donanmasının yeni sınıf dev gemilerinden ikincisi ve askeri operasyonlarda hızlı ulaşım ve destek merkezleri olarak kullanılıyor.

239 metre uzunluğundaki gemi, Girit’e demirlemeden önce İtalya’nın Napoli kentinde rutin lojistik molasını vermişti.

Dev gemi İtalya’nın Napoli kentine ulaştığında ilginç bir çıkış yapan ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, gemiyi Yunanistan’a davet etmişti. ABD Büyükelçisi Pyatt, Türkiye-Yunanistan gerginliği konularında açıktan Yunanistan’a desteğini açıklamıştı.

USS HERSHEL WOODY WILLIAMS

Mart ayında Amerikan donanmasına katılan dev lojistik gemisi 27 Temmuz’da ABD’nin Virginia’daki deniz üssünden ayrıldı ve 13 Ağustos’ta 6. Filo’nun merkez üssü olan İtalya Napoli’ye ulaştı.

239 metre uzunluğundaki gemi, helikopterler için 4 uçuş güvertesine sahip.

Yaklaşık 250 personelin görev yaptığı gemi, çok sayıda MH-53 (Sikorsky CH-53E Super Stallion) ve MH-60 (Sikorsky UH-60 Black Hawk) helikopteri taşıyabiliyor.

Doğu Akdeniz’de Türk-Yunan gerilimi zirvede: ABD’nin Atina Büyükelçisi’nden ilginç davet

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder