22 Ağustos 2020 Cumartesi

Ordu’daki makyaj hikayesi: “Bir kişinin kurallara uymaması…”

Ordu’da aynı makyaj malzemesini kullanan 32 kişiye korona bulaşmasını değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kişinin kurallara uymaması sonucu 32 vaka sayısına ve karantinaya yol açmasının hikayesidir” dedi.

BOLD – Sosyal medya hesabından, Ordu Altınordu Saraycık Mahallesi’nde bir düğünde aynı makyaj malzemesinin kullanılması sebebiyle 32 kişinin Kovid-19’a yakalanmasını ele alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları uyardı.

HER YAKINLIK MUTLU SONLA BİTMİYOR

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Bakan Koca, “Özetini okuyacağınız olay, belirtileri olan bir kişinin kurallara uymaması sonucu 32 vaka sayısına ve karantinaya yol açmasının hikayesidir. İyi haberle gündem olalım. Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor” mesajını paylaştı.

İLK VAKA SONRASI 13 YENİ TANI VE 65 YAKIN TEMASLI ÇIKTI

Koca, olayın bulaş ve karantina sürecine dair notu da şöyle aktardı: “İki aile düğün için İstanbul’dan birlikte hareket etmiş. Seyahatte belirtileri olan, daha sonra pozitif olduğu tespit edilen kişi yolculukta bir araçtan diğerine geçmiş. İki araçtakiler de temaslı olmuş. Düğün hazırlıklarında kendisinin makyaj malzemeleri başka hanımlarca kullanılmış. İki gün süren, kurallara uyulmayan, yemekli, oyunlu düğünde bulaş hızlıca gelişmiş. Filyasyon ekipleri, ilk vakadan sonra 13 kişiye tanı koymuş, 65 yakın temaslı tespit edilmiş. Kınanın ve düğünün yapıldığı bölge karantinaya alınmış. Karantina sürecinde düğün kaynaklı vaka sayısı 32’ye ulaşmış. Son vakayı takiben 14 günde yeni vaka tespit edilmemesi üzerine bölgede karantina kaldırılmıştır.”

Prof. Bingür Sönmez uyardı: Koronavirüs ani kalp durmasına neden olabilir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder