19 Ağustos 2020 Çarşamba

Yunan Savunma Bakanı Doğu Akdeniz’de Türk gemisine çarpan kaptanı tebrik etti

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, geçtiğimiz hafta kazayla Türk gemisine çarpan Yunan firkateyninin kaptanını tebrik etti. Kaptan da görevini yaptığını belirtti.

BOLD – Yunan medyasında yer alan habere göre, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Limnos adlı Yunan fırkateyninin kaptanı Ioannis Salaries’i tebrik etti. Geçtiğimiz hafta Türk gemisine çarpan Yunan firkateyninin kaptanı Salaries, Bakan Panagiotopoulos’a görevini yaptığını ifade etti. Yunan medyası, Panagiotopoulos’un, kaptanı tebrik ederek olayın resmi olarak tanındığını yazdı.

Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait Kemal Reis Fırkateyni

Geçtiğimiz hafta, Yunan Savunma Bakanlığından bir kaynak Reuters’e yaptığı açıklamada, Yunanistan’a ait bir firkateynin Türk savaş gemisiyle kafa kafaya çarpışmamak için manevra yaptığı ancak geminin arkasına hafifçe çarptığını söylemişti.

Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait Limnos Fırkateyni

Bunun bir “kaza” olduğunu belirten kaynak, Yunan fırkateyninin hasar görmediğini belirtti. Türk savaş gemisinde ise hasar olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Erdoğan, olayın yaşandığı gün yaptığı açıklamada ‘‘Oruç Reis’imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz’ dedik ve ilk cevabı aldılar’’ ifadelerini kullanmıştı.

Yunan ve Türk gemileri çarpıştı: Atina olayı ‘kaza’ olarak tanımladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder