21 Ağustos 2020 Cuma

Mera alanında dinamitle mıcır üretecekler

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Edirne Keşan Beğendik’e ‘mıcır ocağı ve kırma-eleme tesisi’ inşası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurdu. ‘Mera alanı’ sahada dinamitle çalışma planlanıyor. Bunun doğal hayata zarar vereceği belirtildi.

BOLD – Edirne Keşan Beğendik’te mera alanına yapılması planlanan ‘mıcır ocağı ve kırma-eleme tesisi’ tartışmalara yol açtı. Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait projenin tarım alanında yer aldığını ve bölgenin kaplumbağalar, tarla kertenkelesi, sığırcık, bıldırcın, gelincik, yabani domuz, beyaz göğüslü kirpi gibi birçok hayvanın yaşam alanı olduğunu kaydetti.

PATLATMA TEKNİĞİ İLE YILLIK 1 MİLYON 800 BİN TON MICIR ÜRETİLECEK

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre proje dosyasında bölgede önceki yıllarda madencilik faaliyeti yapıldığı, sonrasında ruhsatın iptaliyle sahanın terk edildiği anlatıldı. Proje kapsamında 6,66 hektar ocak alanında patlatma tekniğiyle çalışılacağı, sahada yıllık 1 milyon 800 bin ton mıcır üretimi planlandığı aktarıldı.

BÖLGEDE DEPREM ETKİSİ OLUŞTURMA RİSKİ SÖZ KONUSU

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci geçen günlerde başlayan proje kapsamında yıllık 390 bin kapasiteli kırma-eleme tesisi kurulmasının düşünüldüğü de ifade edildi. Üretilen malzemenin Çerkezköy-Kapıkule demiryolu yapım projesinde kullanılacağı bilgisi verildi. Beğendik Belediye Başkanı Örnek projeye itiraz edeceklerini söyledi: “Etrafında çiftlikler var. Tarım alanları içine giriyor. Dinamit ile çalışacaklar. Patlamalar burada deprem etkisi yaratır. Merkeze de yakın. Böyle bir etki hem doğaya hem de bizlere zarar verir. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz.”

Lise 1’lere korona kuşatması: Seyreltilmiş eğitim imkânsız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder