22 Ağustos 2020 Cumartesi

Giresun’daki sel hakkında Soylu’dan açıklama: 1 asker ve 2 vatandaşın cansız bedeni bulundu

Giresun’daki etkili sağanak yağış yüzünden, daha önce 5 asker 12 sivilin kayıp olduğunu açıklayan Soylu, 1 asker ve 2 sivilin cesedine ulaşıldığını söyledi

BOLD- Giresun’unda etkili olan sağanak yağış yüzünden taşan dereler sel ve heyelana neden oldu. Doğankent ilçesinde su baskınları meydana gelirken, Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dereler taştı. Taşkın nedeniyle, Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Tirebolu-Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu, 5 askerin bulunduğu jandarma aracı ile bir iş makinesi suya gömüldü. Dereli sokaklarında park halindeki araçlar sel yüzünden sürüklendi.

1’İ ASKER 3 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Daha önce 5 asker 12 sivilin kayıp olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “1 asker ve 2 vatandaşın cansız bedeni bulundu” dedi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILMAYA ÇALIŞILIYOR

Açıklamasının devamında Soylu, Dereli’de 20 kişinin bir düğün salonunda, yayladan dönen 20 kişinin de Güce’de mahsur kaldıklarını söyledi

SU 2 METRE YÜKSELDİ

Birçok ilçede ciddi zararlar olduğunu belirten Soylu, ”Yoğun yağış nedeniyle Dereli Merkez’de su 2 metrenin üzerine kadar yükseldi. Burada ilk önce 5 vatandaşımızın mahsur kaldığı söylenmişti. Çünkü Dereli’ye şu anda ulaşmak mümkün değil. Tali yoldan gelen bir iki ekskavatör araçla buradaki vatandaşlarımız kurtarıldı. Kapalı olan yollarımız var. Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde Doğankent’e giderken içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç, bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı” diye konuştu.

Ali Babacan’dan Erdoğan’a: Kimse suçu dışarıda aramasın! Ders alması gerekenler var

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder