18 Ağustos 2020 Salı

Zorunlu korona testi itirafı: Genel Merkez istedi her hafta yapılıyor

AKP Genel Merkezinin, partililere her hafta zorunlu Kovid-19 testi yaptırması talimatı verdiği iddia edildi. Söz konusu testlerin Sağlık Bakanlığı verilerine yansıtılıp yansıtılmadığı ise bilinmiyor.

BOLD – Türkiye geneli yayılımını sürdüren koronavirüse karşı iktidar partisi cenahının kendine özel uygulamaya gittiği ileri sürüldü. Buna göre AKP Genel Merkezinin bütün partililerin her hafta ‘zorunlu’ PCR testi yaptırmasını istediği öğrenildi.

TOPLANTIYA GEÇ KALINCA ORTAYA ÇIKTI

Burdur Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Nihat Ülkü, AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık’ın, bir toplantıya geç kaldığı sırada uygulamayı itiraf ettiğini söyledi. Toplantıda Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in “Geçmiş olsun, bir belirti mi var?” sorusuna Akbıyık’ın “AK Parti Genel Merkezi talimatıyla AK Partililer her hafta Kovid-19 testi yapmak zorunda” cevabını verdiğini dile getirdi.

Murat Akbıyık

SİZİNKİ CAN DA BİZİMKİ PATLICAN MI

Yol TV’ye konuşan Ülkü, “Rutin bir kontrol denildi, bizler şaşırdık. ‘Sizinki can da bizimki patlıcan mı?’ diye sorduk, gülüştüler” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı test sayısının AKP’lilere özel ‘zorunlu’ları kapsayıp kapsamadığı ise merak konusu oldu.

MEVZU LATİFEDEN İBARETTİR AÇIKLAMASI

Öte yandan Murat Akbıyık, konuyla ilgili sosyal medya hesabından “Bahse konu toplantıda bahsedilen konu bir latifeden ibarettir” mesajını paylaştı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Azap: Virüs kontrolsüz yayılıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder