20 Ağustos 2020 Perşembe

Saadet Lideri: Alenen moratoryum noktasına geldik

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin moratoryum noktasına geldiğini söyledi. AKP Hükumeti’nin de hala algı peşinde olduğunu kaydetti. Karamollaoğlu, borçları ödeyemeyen hükumetin artık alenen iflas ilanında bulunacağını öne sürdü.

BOLD – Türkiye’nin moratoryum noktasına geldiğini söyleyen Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, “Artık alenen iflas ilanında bulunacaklar, borçları ödeyemiyorlar. Bu sene sonuna kadar planladığımız bütçe açığını Temmuz ayında doldurduk. Hazine tamtakır” dedi.

DAMAT ALBAYRAK’A “LİYAKATSIZ” GÖNDERMESİ

Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Karamollaoğlu, “Bugün doların yükselişi, fiyatların artışı, işsizliğin yükselmesi aslında bir sebep değildir, bir neticedir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?’ çıkışı sonrasında keşke dolarla alsaydık diyenler olmuştur. Çünkü cebindeki paranın değeri sabit kalırdı. Bugünkü döviz kurlarındaki dalgalanmanın da içine sürüklendiğimiz ekonomik buhranın da temelinde plansızlık var. Tabii ehliyet ve liyakat çok önemli bir konudur. Ehliyetli insanlar plan yaparlar” dedi.

KAZANÇ ELDE EDEMEYEN ÜRETİCİ EKİP, BİÇMEYİ BIRAKIR

Çiftçinin üretimi ucuza yapabilmesi için vergilerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Sadece domates fiyatları yükselmiyor. Patates de soğan da aynı şekilde yükseliyor. Peki neden? Çünkü plan yok. Siz tarımda çiftçiyi yönlendirmezseniz verimliliği sağlayamazsınız. Genel, bölgesel ve ürün bazında planlar ile çiftçiye neyi ekmesi gerektiğini söylemeniz gerekir. Siz yönlendirme yapmazsanız bütün çiftçiler domates eker ya da tam tersi kimse domates üretmez. Fiyatlar da uçar gider. Çiftçi yaptığı işten bir kazanç elde etmezse ekip biçmekten vazgeçer” dedi.

ARTIK İFLAS İLANINDA BULUNACAKLAR

Algı operasyonunda AKP’nin oldukça başarılı olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Biz lafa bakmıyoruz. Biz tükettiğimiz enerjiye ve ödediğimiz paraya bakarız. Türkiye’nin enerjide kendi kendine yeten bir ülke olduğunu dile getiriyorsanız bunu rakamlarla da ispat etmek mecburiyetindesiniz. Türkiye’de ekonomi dibe vurmuş, birçok işyeri kapandı. Bu nedenle sanayide elektrik tüketimi azaldı. Biz neden sürekli dış ticarette açık veriyoruz? Neden dış borçlarımızı ödeyemez hale geldik? Türkiye açıkçası moratoryum noktasına geldi. Artık alenen iflas ilanında bulunacaklar, borçları ödeyemiyorlar” dedi.

Faiz kararı öncesi dövizde hareketler sertleşti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder