Pandemi döneminde kamu-özel-üniversite hastanelerin finansal zorluk içerisine düştüklerine dikkat çeken doktorlar, bu sıkıntıların çözülmemesi halinde sadece yoğun bakımlar değil, tüm servislerde sorunlar yaşanacağını kaydetti.
BOLD – Türkiye’de 24 bin 965’i erişkin olmak üzere toplam 39 bin 279 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Yoğun bakım yataklarının yüzde 42.9’u Sağlık Bakanlığı, yüzde 41.3’ü özel hastaneler, yüzde 15.6’sı üniversite hastanelerinde yer alıyor.
PANDEMİ HASTANELERİ TEKRAR FAALİYETE GEÇMELİ
Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’ye konuşan Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, erken normalleşme kararı nedeniyle hasta sayılarında artış yaşandığını hatırlatarak, “İhtiyaç duyulan illerde pandemi hastaneleri tekrar faaliyete geçmeli ve özel-kamu-üniversite tüm yoğun bakım servislerinde Sağlık Bakanlığı koordinasyonu ile hizmet sunumu yapılmalıdır. Eğer pandemi döneminde kamu-özel-üniversite tüm hastanelerin içine düştükleri finansal zorluklar çözülmez ise sadece yoğun bakımlar değil tüm servislerde sorun yaşanacağı aşikârdır” dedi.
YOĞUN BAKIMLARDA YATAK BULUNMUYOR
Demir ve Kılıç, Sağlık Bakanı’nın, koronavirüs tablosunda yaptığı değişiklik ile yoğun bakım ve entübe hasta sayısını tablodan kaldırdığını ancak bunun bazı illerde hastalara yoğun bakım servislerinde yatak bulunmaması sorununu ortadan kaldırmadığını belirtti. Demir ve Kılıç, “Bugün birçok ilde yoğun bakım servislerinde boş yatak bulunamamasının temel nedenleri arasında hastane işletmelerinin yoğun bakım yataklarını en çok para kazandıran hizmet olarak görmesi, SGK’nın 29 Haziran’dan itibaren özel hastanelere Kovid-19 tedavisi gören hastalar için yoğun bakım pandemi bakım ücreti ödemesini iptal etmesi yer almaktadır” dedi.
medyaboldMali’de darbe iddiası: Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita alıkonuldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder