20 Ağustos 2020 Perşembe

Oyları eriyen Cumhur İttifakı seçim sistemini değiştirmeye hazırlanıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP ve MHP’nin seçim sistemini değiştirmek için komisyon kurduğunu öne sürdü. Son anketlerde Cumhur İttifakı oylarının yüzde 30’lar seviyesine kadar gerilediği görülüyordu.

BOLD – Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 yılında yapılması planlanan seçim sisteminde değişiklik olabileceğini yazdı.

BARAJ DÜŞECEK ANCAK BAŞKA SÜRPRİZLER DE VAR

Selvi, bugünkü köşe yazısında seçimde yüzde 10 barajında bazı değişiklikler olabileceği söyledi. Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

“AK Parti ve MHP, seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası üzerinde çalışmak üzere ortak bir komisyon kurdu. Ancak Erdoğan ve Bahçeli bu konuda yetkin isimlerin önerilerini de dinliyorlar. Görünen o ki, 2023’te yüzde 10 barajı olmayacak. Yüzde 7 konuşuluyor. Yüzde 5 ihtimali ona göre daha ikinci aşamada geliyor. İttifakla seçime giren partiler için yüzde 10 barajının korunması, ittifak yapmayanlara yüzde 7 ya da 5 oranının uygulanması üzerinde duruluyor. Ama sadece bu değil. Bir sürpriz üzerinde konuşuluyor. Henüz karar verilebilmiş değil. Özellikle yüzde 1 ve 2’lik partiler için. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi üzerine odaklanmışken benim sürprizimi de düşünün istedim.”

Enes Kanter Play-off Modunu Açtı, Erdoğan’ın Uykusu Kaçtı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder