19 Ağustos 2020 Çarşamba

İ.E. polis ablukasında defnedildi Musa Orhan hala tutuklanmadı

Tecavüze uğradıktan sonra intihar eden ve dün hayatını kaybeden İ.E., gece defnedildi. Tecavüzle suçlanan uzman Çavuş ise Adli Tıp raporuna rağmen hala tutuklanmadı.

BOLD – Uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihara sürüklenen İ. E. polis ablukasında toprağa verildi. Cenazeyi gece teslim eden polis, aile dışında kimseyi mezarlığa almadı. Milletvekillerine bile izin verilmedi.

Batman’ın Beşiri ilçesinde, uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra 16 Temmuz 2020’de intihar girişiminde bulunan, 18 yaşındaki İ.E., tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi.

İ.E.’nin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Batman Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı. İ. E.’nin cenazesi 17 saat sonra gece 03.00 gibi aileye teslim edildi. Batman Asri Mezarlığı’na götürülen cenazeye milletvekilleri, insan hakları savunucuları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerini katılmak istedi ancak izin verilmedi.

BABASI: ADALET İSTİYORUM

Cumhuriyet’e konuşan babası Fuat E., “Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Beni hiçbir Allah’ın kulu sormadı. Binlerce mağdur var. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum” dedi.

“BANA BİR ŞEY OLMAZ” DEMİŞTİ

Öte yandan “Bana bir şey olmaz” diyen uzman çavuş Musa Orhan’ın hala tutuklanmamasına tepkiler büyüyor. Başta Sabahat Akkiraz, Mert Fırat, Gökhan Özoğuz, Ahmet Güneştekin, Haluk Levent, Zeki Kayahan Coşkun, Atilla Taş gibi sanatçılar olmak üzere toplumun her kesimi Twitter’da açılan #MusaOrhanTutuklansın etiketine destek vermeye devam ediyor. Etiket iki gündür Türkiye gündeminde 1. sırada.

İntihar girişiminin ardından gözaltına alınan ve “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklama istemiyle Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Musa Orhan, yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmıştı.

DELİLLERİ KARARTABİLİR

Davanın ilerleyişine ilişkin bilgi aktaran avukatlar ifade alınması sırasında yasaya rağmen çocuk psikoloğu bulundurulmadığını aktardı. Avukatlar Musa Orhan’ın delilleri karartabileceğini savundu.

Davayı takip eden İnsan Hakları Derneği Kadın Komisyonu avukatlarından Nesrin Bilge, uzman çavuş Musa Orhan’ın delilleri karartma ihtimali olduğunu ve tutuklanması gerektiğini belirtti. Nesrin Bilge sürece dair şu değerlendirmede bulundu: “Delil karartma kaygısı yaşıyoruz. Kendi askeri nüfusunu kullanarak ilgili kişilere ya da kurumlara baskı uygulayarak delilleri karartabilir. Adli olarak yapılması gereken işlemler yapılsa daha sağlıklı olacak. Kaldıkları otel, geçtikleri sokak, gittikleri bakkalın araştırılması lazım.”

İ.E.’nin ailesinin avukatı Gulan Gök Aydın ise hukuki süreci şu şekilde anlattı: “Olay savcılığa gider gitmez savcı iddianameyi hazırlıyor ve şahsı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ediyor. Ancak bu gibi durumlarda ifade alınırken uzman bir psikolog olması gerekiyor. İddianamede bu eksik olduğu için mahkeme iddianameyi reddediyor. Şahıs ise denetimli serbestlik ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılıyor.”

İDDİANAMENİN İADESİNE YAPILAN İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Öte yandan savcının iddianamenin iadesine yaptığı itiraz kabul edildi. Dava Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği 18 yaşındaki İ.E. öldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder