20 Ağustos 2020 Perşembe

Erdoğan’a teşekkür edip rakibinin istifasını aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeniden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ ) Rektörü olan Prof. Dr. Alim Yıldız, önce Erdoğan’a teşekkür etti, ikinci iş olarak da seçim yarışındaki rakibi Prof. Dr. İlhan Çetin’in istifasını aldı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta 16 üniversiteye rektör ataması yaptı. Erdoğan’ın yeniden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörlüğü’ne atadığı Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitenin resmi internet hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, ilk işi seçimlerde karşısına aday olarak çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’in istifasını almak oldu.

DAHA ÖNCE BERABER ÇALIŞMIŞLARDI

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Alim Yıldız’a rektörlük mazbatası, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından verildi. Rektörlüğe yeniden seçilen Prof. Yıldız, daha önce beraber çalıştığı ancak rektörlük seçimlerinde kendisine rakip olan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin’in istifasını aldı. Prof. Dr. İlhan Çetin’in istifaya zorlanması üniversitedeki akademisyenlerce tepkiyle karşılandı.

YÖK, “BİRLİKTE ÇALIŞIN” DEMİŞTİ

YÖK’ün üniversitelere gönderdiği yazıda ise, “Yeni atanan rektörlerce mevcut dekanlara görevlerini bıraktırmaya yönelik her hangi bir tutum takınılmasını, üniversitelerin çoğulcu bir yönetim anlayışıyla, mevzuat çerçevesinde bileşenleri ile birlikte yönetilmesini özellikle önemsiyoruz” denilmişti.

Diyanet Vakfı lanete uğrayabilir: Cami için bağışlanan arsayı elektrik şirketine peşkeş çektiler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder