21 Ağustos 2020 Cuma

AKP’nin tedbirsizliği vatandaşı hasta edecek

Koronavirüs salgını sebebiyle risk grubundaki 20 ila 40 milyon kişinin grip aşısı olması gerekiyor. Ancak AKP iktidarı ek talepte bulunmadığı için bu yılki doz geçen seneki 1,5 milyon ile sınırlı kaldı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Öngörüsüz politikanın bedelini vatandaş ödeyecek” dedi.

BOLD – Türkiye’yi kuşatan Kovid-19 ile mücadelede baştan itibaren yanlış politika izlediği eleştirisine maruz kalan AKP iktidarının bir eksiği daha ortaya çıktı. 65 yaş üzeri nüfus, diyabet, böbrek, kalp ve diğer bazı kronik hastalıkları bulunan risk grubundakilerin olması gereken grip aşısında bu sene doz yetersizliği yaşanacağı belirtildi.

AÇIK ŞİRKET YAZIŞMALARINA DAHİ YANSIDI

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, ülke geneli 20-40 milyon riskli insan bulunduğunu hatırlattı. Şirketlerin yazışmalarına göre 2020-2021 dönemi için aşı dozunun en fazla 1,5 milyon olacağını kaydetti. Aralarında yazışmalarda şu ifadeler kullanıldığını aktardı: “İlgili talep artışlarının karşılanması konusunda tüm dünyada talep edilen tedarik miktarlarının tam sağlanamaması durumu oluşabilir. Bu sebeple 2020-2021 sezonu için grip aşısı tedarikinde Türkiye geneli için toplam geçen yılki adetler civarında ve geçen yıllarda olduğu gibi ekim-kasım içerisinde başlamayı planladığımızı bildirmek isteriz.”

BİR VATANDAŞIN HAYATI TEHLİKEYE GİRERSE NE OLACAK

2019’da aşı yetmediği için kriz yaşandığını söyleyerek, Sağlık Bakanlığını öngörüsüzlükle itham etti: “Daha şubatta ek aşı talebinde bulunulabilecekken bu yapılmadı. 1-1,5 milyon doz aşı nasıl yetecek, merak ediyorum. Yüksek fiyatla diğer şirketlerden aşı temini çabasına girilecek. Halbuki şubatta mevcut firmadan yüksek miktarda aşı talep edilseydi normal aldığımız fiyattan daha çok aşıya ulaşabilecektik. Bu öngörüsüzlük nedeniyle bir yurttaşımızın sağlığı veya hayatı tehlikeye girse hesabını kim verecek?”

Cezaevlerinde korona verileri açıklanmıyor ama ilaç harcamaları patladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder