21 Ağustos 2020 Cuma

Demokrat Başkan Adayı Joe Biden: Karanlık dönemi sonlandıracağım

Demokrat Parti Kurultayı’nın dördüncü ve son gününde başkan adayı Joe Biden, Delaware eyaletinin Wilmington kentinden partililere hitap etti. Demokrat Partili delegelere seslenen Joe Biden, “Karanlık dönemi sonlandıracağım” dedi.

BOLD – ABD’de Demokrat Partinin sanal ortamda gerçekleştirilen kurultayında Joe Biden, partinin resmen başkan adayı oldu. Biden, 22 dakika süren başkan adaylığını kabul konuşmasında Donald Trump’ı seçimlerde yenerek “ülkedeki karanlık dönemi sonlandıracağı” ve “bölünen halkı yeniden birleştireceği” sözünü verdi.

3 Kasım’da yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde 4 günlük Demokrat Parti Kurultayının son günü, Biden’ın resmen adaylığı kabul etmesiyle son buldu.

Memleketi Delaware’de sadece basın mensuplarının bulunduğu Chase Center’dan canlı yayınla kurultaya katılan Biden, ABD Başkanı Donald Trump’ı yenmek için tüm Demokratlarla birlikte var güçleriyle çalışacakları sözünü verdi.

Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Adayı Kamala Harris

“AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIM”

Biden, Başkan Trump’ın ülkede çok fazla öfke, çok fazla korku, çok fazla bölünmeye yol açtığını belirterek “Burada ve şimdi size söz veriyorum, bana başkanlığa emanet ederseniz, karanlığın değil ışığın müttefiki olacağım. İnsanlar için bir araya gelme zamanı artık geldi. Amerika’daki bu karanlık dönemin üstesinden gelebiliriz ve geleceğiz. Gururlu bir Demokratım ve partimizin bayrağını genel seçimlere taşımaktan gurur duyacağım. Bu nedenle, ABD Başkanı adaylığını büyük bir onur ve alçakgönüllülükle kabul ediyorum” dedi.

Biden, seçildiğinde ayrımcılık yapmayacağını, sadece partisini değil herkesi temsil edeceğini belirterek “Demokrat aday olurken, Amerikanın başkanı olacağım. Bana destek vermeyenler için de destek verenler için yapacağım kadar çok çalışacağım” dedi.

Biden, konuşmasının ardından başkan yardımcısı adayı Kamala Harris ve eşleriyle birlikte konuşmasını yaptığı Chase Center’daki dev ekranlara görüntülü olarak bağlanan partililere teşekkür etti.

Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden ve eşi Jill Biden, Başkan Yardımcısı Adayı Kamala Harris

SANAL ALEMDE YAPILAN EN BÜYÜK ETKİNLİK

Daha sonra dışarı Chase Center’ın dışına çıkan Biden ve Harris, otoparkı araçlarıyla dolduran yüzlerce partiliye havai fişeği gösterileri eşliğinde el sallayıp teşekkür ettiler.

Dört gün süren Demokrat Parti Kurultayı sanal yolla yapılan en büyük siyasi etkinliklerinden biri olarak tarihe geçti.

Kamala Harris de salı günkü konuşmasıyla Demokratların başkan yardımcılığı adaylığını kabul ettiğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Kovid-19 salgınından dolayı sanal ortamda gerçekleştireceği kurultayın son gününde Trump’ın başkan adayı olarak 27 Ağustos’ta resmen ilan edilmesi bekleniyor.

Trump’ın kara kutusu olarak bilinen Steve Bannon gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder