22 Ağustos 2020 Cumartesi

“Atatürk’ün vagonunu mal kaçırır gibi taşıdılar”

Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önündeki açık alanda sergilenen “Beyaz Vagon” TCDD tarafından kötü hava koşullarından etkilenmemesi gerekçesiyle gece yarısı kaldırıldı. Vagonun sessiz sedasız kaldırılması tepki çekti.

BOLD – 3 gün önce ve kötü hava koşullarından etkilenmemesi için Beyaz Vagon’un gar içine alınacağını açıklayan TCDD, gece yarısı operasyonu ile vagonu kaldırdı. TCDD ekipleri 45 ton ağırlığındaki vagonu vinçlerle gar içine taşıdı.

KONAK BELEDİYESİ VAGONA TALİP OLDU

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’e konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, vagona Konak Meydanı’nda sergilemek üzere talip olduklarını söyleyerek, “Yurdu demir ağlarla örerek Cumhuriyetin kazanımlarını memleketin en uç noktalarına taşıyan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir. Uzun yıllardır Alsancak’ta bulunan ancak gece yerinden kaldırılan tarihi değerimiz ‘Beyaz Vagon’a, Konak Meydanı’nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz” dedi.

ATATÜRK’ÜN İZLERİNİN SİLİNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Doğan Aygen de, “Gece yangından mal kaçırır gibi vagonu taşımalarını anlamadık. Hiçbir gerekçe göstermiyorlar. O vagonun orada kalmasına ve Atatürk’ün izinin silinmesine izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Babası tutuklu Yusuf’un otizm oranı bir yılda yüzde 30 arttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder