20 Ağustos 2020 Perşembe

Libya açıklarında facia: Batan göçmen teknesinde 45 kişi öldü

Libya açıklarında bir göçmen teknesinin battı. 5’i çocuk en az 45 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. BM, olayın bu yıl bölgede yaşanan en büyük deniz kazası olduğunu açıkladı.

BOLD – Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 5’i çocuk en az 45 göçmen hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (UNHCR) yapılan açıklamaya göre, teknede 80’den fazla göçmen bulunuyordu. 37 göçmen bölgedeki balıkçılar tarafından kurtarıldı.

UNHCR, olayın bölgede bu yıl yaşanan en büyük deniz kazası olduğunu açıkladı. Teknenin motorunun patlaması sonucu battığı belirtildi. UNHCR ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM), arama kurtarma çalışmalarının artırılması çağrısında bulundu.

Kurtarılan göçmenlerin çoğunun Senegal, Mali, Çad ve Gana’dan olduğu açıklandı. Libya’ya götürülen göçmenler gözaltına alındı.

Her yıl yüzlerce göçmen Afrika’dan Avrupa’ya deniz yoluyla geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybediyor. Sadece bu yıl başından beri en az 300 göçmen Libya üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışırken öldü. Gerçek sayısınınsa bunun çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a göçmen baskısı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder