18 Mart 2021 Perşembe

ABD’den Gergerlioğlu açıklaması: Kaygı verici adımlar

AKP Hükumeti’nin aradaki buzları eritmek için yoğun çaba harcadığı ABD’den HDP’li Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, olayı ‘kaygı verici adım’ olarak yorumladı.

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili “Ömer Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi gibi kaygı verici adımlar dahil Türkiye’deki olayları yakından takip ediyoruz” dedi.

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, yaptığı yazılı açıklamada, “17 Mart’ta milletvekili Ömer Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi gibi kaygı verici adımlar dahil Türkiye’deki olayları yakından takip ediyoruz” ifadesini kullandı. Price, HDP’nin kapatılmasına ilişkin süreci de yakından izlediklerini, bu adımı Türk seçmeninin iradesini haksız yere yok saymak ve Türk demokrasisinin altını oymak olarak nitelendirdi.

AKP HÜKUMETİ’NE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTER” ÇAĞRISI

Sözcü Price, “Türk hükumetine, Anayasa’da yer alan güvencelere ve Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerine paralel olarak ifade özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

BARIŞ İÇERİKLİ PAYLAŞIMDAN CEZA ALDI

TBMM Genel Kurulunda, HDP’li Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen ve kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunmuş, Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerenin ardından Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşmüştü. Gergerlioğlu, barış içerikli sosyal medya paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Gergerlioğlu’nun cezası, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

Enes Kanter olağanüstü galibiyeti, Ahmet Böken’e adadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder