18 Mart 2021 Perşembe

Bahçeli: CHP beşinci kol, İyi Parti melanet proje, HDP mayın tarlası

MHP’nin 13. Olağan Kurultayında 10. kez genel başkanlığa seçilmesine kesin gözüyle bakılan Devlet Bahçeli, genel kurul konuşmasında muhalefeti hedef aldı. Bahçeli, “Türkiye’yi uçuruma çekmek demokrasi değildir. HDP, mayın tarlasıdır, CHP beşinci kol faaliyetidir, İyi Parti, uzaktan kumanda ile kontrol edilen melanet bir projedir” dedi.

BOLD – MHP’nin Ankara Spor Salonu’nda yapılan 13. Olağan Kurultayına katılan Devlet Bahçeli, üst kurul delegeleri tarafından 10. kez genel başkanlığa aday gösterildi.

Cumhur İttifakı ortağı AKP, kurultaya parti yönetiminden bir heyetle temsil etti. AKP’yi temsilen Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki ile Erkan Kandemir kurultay salonunda hazır bulundu. MHP yönetimi, CHP, İyi Parti ve HDP’ye davetiye göndermedi.

Bahçeli, konuşmasına “Günümüz kutlu olsun, devletimiz dirlik bulsun. İnanarak çıktık yola, biz vurmayız ona buna… Yiğitler kan döker, bayrak solmaya, Anadolu başlar, vatan olmaya… Kızılelma’ya hey… Kızılelma’ya! En güzel marşını vurmadan mehter. Ya Allah… Bismillah… Allahuekber” sözleriyle başladı.

Muhalefeti hedef alan Bahçeli, şunları söyledi: “Türkiye’nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Millet başka, zillet başkadır. Türkiye’yi uçuruma çekmek demokrasi değildir. HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır, CHP beşinci kol faaliyetidir, İyi Parti, Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan uzaktan kumanda ile kontrol edilen melanet bir projedir. İP’in başkanı Cumhur İttifakı için etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin proje bazlı ittifak olduğunu açık itiraf etmiştir. Bu neyin projesidir, hazırlayanlar kimlerdir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir. Zalimlere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun köküdür. Cumhur İttifakı’nı arayan Pensilvanya’da, Kandil’de değil, başkent Ankara’da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır.”

ADAYIMIZ ERDOĞAN’DIR

Cumhurbaşkanı adaylarının Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu vesile ile sayın Cumhurbaşkanına, AK Partili kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Bizim ittifakımız, ihanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır. Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki, seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. İstikbale Cumhur İttifakı ile ulaşılacaktır.”

PARLAMENTER SİSTEM TEKLİFLERİ BEYHUDEDİR

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Eskiye kıvrılıştır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını dile getiren terörist Selahattin Demirtaş’tır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur

FEZLEKELERİN ARKASINDA DEVLET VAR

Bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz.

DOKUNULMAZLIKLAR ELE ALINMALI

İnsan hakları eylem planı, ekonomik reform paketi müspet gelişmelerin işaret fişeğidir. Bu sürecin sivil, geniş katılımlı, yeni yönetim sisteminin ruhuna uygun bir anayasa ile tahkim edilmesi ikinci hedefimizdir. MHP gerekli çalışmalarını sürdürmektedir. Hazırlıklarımız tamamlanacaktır. Siyasi partiler kanunu değiştirilmeli, seçim kanunu düzenlenmeli, siyasi etik kanunu çıkarılmalıdır. Dokunulmazlıklar yeni baştan ele alınmalıdır. Anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısıdır.

EKONOMİ BÜYÜDÜ

Türkiye’de aç ve açıkta kimsenin yaşamını istemiyoruz. İnsanımızın ihtiyaç ve isteklerini yerli ve milli ekonomik sistemle karşılamak zorundayız. 2020’de küresel ekonomi yüzde 3,5 küçülmüştür. Türkiye ekonomisi 2020’de yüzde 1,8 büyüme kaydetmiştir. G20 arasında ekonomisi büyüyen iki ekonomiden birisi Türkiye olmuştur. Ekonomide yaşanan toparlanma ve canlanma devletimizin ve milletimizin kasasına yansıyacaktır.

TARİHTE BU MİLLETTEN DİKTATÖR ÇIKMADI

Diyorlar ki; Türkiye’de totaliter eğilimler güçleniyormuş, demokrasi zayıflamış, düşünce ve ifade özgürlüğü kalmamış. Bu çürük, çarpık iddiaların üç boyutlu hedefi vardır. Birincisi yabancı yatırımları caydırmak, ikincisi uluslararası camiada saygınlığımızı lekelemek, üçüncü boyutu egemenlik haklarımızdan taviz beklentisidir. Türkiye’de demokrasi olmasaydı, gece gündüz Cumhurbaşkanı’na hakaret edenler, devlete sövenler, millete karşı gelenler Meclis’te, belediyede, medyada, sokaklarda nasıl gezecekler? Türkiye’de demokrasi yok diyenler, gelsinler külahıma anlatsınlar. Tarihin hiçbir döneminde bu milletin sinesinden diktatör çıkmadı, tiran çıkmadı. Yönetim hayatımızda ise despotizmin en ufak emaresine tesadüf edilmedi.

HDP’NİN KAPATILMASI NAMUS GÖREVİDİR

Papa’nın Irak ziyaretinde bastırılan pul hain senaryonun parçasıdır. HDP, ayranımızı kapatmasın. HDP; PKK’dır, cinayettir, bölücülüktür. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir, HDP ile ittifak kurmak kimseye iyilik sağlamayacaktır. CHP seçimini yapmalıdır, İyi Parti kararını netleştirmelidir. HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. Yargıtay’ın hazırladığı iddianameyi hakkın, hukukun ve adaletin sesidir.

ANDIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ

Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz, adımızdan ve andımızdan vazgeçmeyiz. Ey CHP yönetimi sizin nereniz doğru ki Andımıza sahip çıkacaksınız, nereniz doğru ki Andımızı söylemek size yakışacaktır. Sizlerin kimleri taşeronu olduğunuz bilmeyen kalmış mıdır?”

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu TBMM’de koltukta sabahladı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder