20 Mart 2021 Cumartesi

Yargıtay Başsavcısından kopyala yapıştır iddianame: Vefat eden üç HDP’liye siyaset yasağı istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılması için hazırladığı iddianamede daha önce vefat eden üç HDP’linin de bulunması dikkat çekti. Başsavcı, vefat eden eski HDP milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat ile İbrahim Ayhan’a da siyaset yasağı konulmasını istedi.

BOLD – HDP’nin kapatılması için hazırlanan iddianamede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, hayatını kaybeden HDP eski milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, İbrahim Ayhan ile HDP milletvekili adayı Naciye Çiğdem Atalay için siyaset yasağı istediği ortaya çıktı.

687 KİŞİ HAKKINDA SİYASET YASAĞI İSTENDİ

Sözcü’nün haberine göre HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından hazırlanan ve Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, eski ve yeni HDP eş genel başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları ve parti yöneticilerinin 687 kişi hakkında, “5 yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına” dair talepte bulunuldu.

YAŞAMINI YİTİREN 3 KİŞİ İÇİN DE YASAK İSTENDİ

Siyaset yasağı istenen 687 kişi arasında bulunan Dengir Mir Mehmet Fırat’ın 11 Temmuz 2019’da, İbrahim Ayhan’ın 20 Eylül 2018’de, Naciye Çiğdem Atalay’ın ise 17 Kasım 2018’de hayatını kaybettiği belirlendi. Naciye Çiğdem Atalay, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP’den Amasya birinci sıra vekil adayı olmuştu.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT AKP’NİN KURUCULARINDANDI

Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Ağustos 1943 yılında Adıyaman Kâhta’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukatlık, çiftçilik ve ihracatçılık yaptı. Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. AKP’nin Kurucu Üyesi oldu. Fırat, 21. Dönemde Adıyaman, 22. Dönemde Mersin, 23. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. Bir dönem AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Fırat, son olarak 2015 seçimlerinde HDP’den milletvekili seçilmişti.

 

Enes Kanter 18 Mart’ın Rektörü Laçiner’e 18 Mart’ta selam çaktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder