18 Mart 2021 Perşembe

Erdoğan: Partiyi kapatarak seçmenleri cezalandırıyorsunuz!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, 2015 yılında yaptığı bir konuşmada töreninde partilerin kapatılmasını eleştirip, cezalandırılanların seçmenler olduğuna dikkat çekmişti. HDP’ye açılan kapatma davası Erdoğan’ın bu konuşmasını gündeme getirdi.

BOLD – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvurdu. HDP hakkında açılan kapatma davası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın bu konudaki daha önce yaptığı eleştirileri gündeme getirdi.

687 KİŞİNİN CEZALANDIRILMASI İSTENİYOR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AYM’de açtığı dava ile HDP’nin kapatılmasını talep etti. İddianamede, HDP’nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede ayrıca HDP’li 687 kişi için 5 yıl süreyle siyaset yasağı istendi.

TÜZEL KİŞİYE CEZA VERİLİR Mİ?

HDP’ye açılan kapatma davası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkesir’de 2015 yılında yaptığı konuşmayı akıllara getirdi. Erdoğan, parti kapatmayı eleştirerek, şu ifadeleri kullanmıştı: “Partiler, madem ki tüzel kişiliktir, gerçek kişiyle tüzel kişiliği birbirine karıştırmayalım. Tüzel kişiye ceza verilir mi? Ceza kime verilmesi lazım, gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin genel başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesele şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz.”

“PARTİ KAPATMA KARARI NEREDE ALINDI”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Erdoğan’ı bu konuşması üzerinden eleştirdi. Sosyal medya üzerinden bu videoyu paylaşan Özkan, “Partiler madem ki tüzel kişiliktir, gerçek kişiyle tüzel kişiliği birbirine karıştırmayalım” sözlerini hatırlatarak, “Bu sözler yalan mıydı?” diye sordu. “Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor” şeklinde ifade etti.

Sahada bir Fair Play ödülü siyasette sayısız vukuat: Alpay Özalan kimdir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder