17 Mart 2021 Çarşamba

AKP’nin Gergerlioğlu kini dinmiyor: Alpay Özalan zorla Meclis’ten çıkarmaya çalıştı

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, kararı protesto için Meclis Genel Kurulunda oturma eylemi yaparken TBMM İdari Amiri ve AKP Milletvekili Alpay Özalan tarafından zorla çıkarılmaya çalışıldı. Yaşanan gerginlik sırasında HDP’li milletvekilleri ‘darbeci AKP’ sloganları attı.

BOLD –  Hakkındaki 2 yıl 6 aylık hapis cezasının Meclis Genel Kurulunda okunarak milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan tarafından zorla Genel Kurul salonunda çıkarılmak istendi.

AKP İzmir Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Alpay Özalan, Anayasa Mahkemesine yaptığı itiraz sonuçlanana kadar Meclis’i terk etmeyeceğini açıklayan Gergerlioğlu’nun yanına yaklaşarak Meclis’i terk etmesini istedi. Gergerlioğlu’nu salondan çıkarmaya çalışan AKP’li Özalan’a diğer milletvekilleri tepki gösterdi. Tansiyonun yükselmesi üzerine araya diğer milletvekilleri girdi.

AKP’NİN ÖFKESİ DİNMİYOR

Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu güne kadar AKP iktidarını zora sokacak birçok insan hakları ihlalini gün yüzüne çıkardı. Bunlardan en önemlisi de mütedeyyin kadınlara yönelik karakol ve cezaevinde yapılan çıplak arama skandalı. Gergerlioğlu başörtüsü sorunu ile iktidara gelen AKP’nin, başörtülü kadınların çırılçıplak soyunmaya zorlandığı bir sisteme onay verdiğini ortaya koydu. Ses getiren skandal Meclis’te AKP’li Özlem Zengin tarafından yalanlansa da bir çok kesimin tepkisini aldı. Gergerlioğlu özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tehdit edildi. Bu olayın ardından Gergerlioğlu’nun Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun sonucu bile beklenmeden fezlekesi Meclis’e getirildi. Gergerlioğlu, hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan verilen hapis cezası kararı TBMM Genel Kurulunda okundu ve milletvekilliği düşürüldü.

ALPAY ÖZALAN’IN İLK VUKUATI DEĞİL

Geçen Aralık ayında, TBMM Genel Kurulu’nda ‘hak ihlalleri’ konusundaki Meclis araştırma önergesi görüşülürken kavga çıktı. Milletvekilleri yumruklarını sıkarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Tartışma sırasında AKP’li Alpay Özalan’ın, Engin Koç’a yönelik sarf ettiği “Hadi lan, Sen Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be, terbiyesiz” sözleri büyük kavganın fitilini ateşledi.

Öte yandan eski futbolcu Alpay Özalan’ın TBMM’de Gergerlioğlu’nun yakasından tutarak dışarı çıkarmaya çalıştığı anlar böyle görüntülendi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder