20 Mart 2021 Cumartesi

Erdoğan, tartışmalı kararları hep aynı gün imzalıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 83 milyon vatandaşı ilgilendiren kritik kararları cumayı cumartesi gününe bağlayan gece imzalaması dikkat çekiyor. Erdoğan, Boğaziçi’ni karıştıran Melih Bulu’nun rektörlüğe getirilmesi, İrfan Fidan’ın AYM üyeliğine atanması, İstanbul Sözleşmesinin feshi ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması gibi kritik kararları aynı gün imzaladı.

BOLD ANALİZ- Türk tipi başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Tayyip Erdoğan, devlet ve milletle ilgili hayati kararları cumayı cumartesiye bağlayan gece imzalıyor.

2 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede 1 Ocak 2021‘de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları yayımlandı. Karar ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne AKP milletvekili adayı Prof. Dr. Melih Bulu atandı. Muhalefetin ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlilerinin ‘kayyım rektör’ tepkilerine neden olan atamayla başlayan eylemler devam ediyor. Erdoğan’ın Boğaziçi’ne gece yarısı rektör atamasından sonra öğrenciler gözaltına alındı, polis üniversitesinin kapısına kelepçe vurdu.

İSTANBUL BAŞSAVCISINI DA AYNI GÜN ATADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’ye yönelik 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyasını kapatan eski İstanbul Başsavcısı’sı İrfan Fidan’ı da cumayı cumartesiye bağlayan gece Anayasa Mahkemesine atadı. Fidan’ı, Yargıtay’da dosya kapağını açmadan 23 Ocak 2021 tarihli atama kararıyla AYM üyeliğine yerleştirdi.

VERGİ ZAMLARI

30 Ocak 2021 gece yayımlanan Resmi Gazetede yer alan Erdoğan imzasıyla deprem vergisi olarak bilenen Özel Tüketim Vergisi yüzde 7,5’dan yüzde 10’a çıkarıldı. Yine elektrikli otomobillerden alınan vergiler yüzde 60’a kadar arttırıldı. En ucuz elektrikli otomobilden alınan vergi 13 bin 600 liraya yükseltildi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANLARI GECE YARISI AZLEDİLİYOR

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlarını da piyasaların kapalı olduğu bir günde, cumayı cumartesiye bağlayan gece değiştirmeye özen gösterdi. Murat Çetinkaya 5 Temmuz 2019 tarihinde TCMB başkanlığı görevinden alınarak yerine Murat Uysal atandı. Bu karar 6 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Murat Uysal’da 6 Kasım 2020 cuma günü Erdoğan’ın imzasıyla görevden alınarak yerine Naci Ağbal atandı. Bu karar 7 Kasım 2020 cumartesi gecesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Naci Ağbal’da 4 ay sonra yine bir cumayı cumartesiye bağlayan gece Erdoğan tarafından görevinden azledilerek yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Naci Ağbal, banknot imzalayamadan mı gitti?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder