18 Mart 2021 Perşembe

Biden’ın ‘katil’ suçlamasına Putin’den ‘ayna’ cevabı

Joe Biden’ın ‘katil’ çıkışının ardından Vladimir Putin’den serinkanlı bir açıklama geldi. Putin, “Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir” dedi.

BOLD – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisine ‘katil’ diyen ABD Başkanı Joe Biden’a yanıt verdi. Putin, “Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir” açıklaması yaptı. Putin ayrıca “ABD’deki müesses nizamın bilinci, zorlu ve genellikle yerel halkın soykırımıyla bağlantılı koşullarda oluşmuştur” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABC News programında sunucu Stephanopoulos’un sorularını yanıtlamıştı. Sunucu Stephanopoulos’un Biden’a, ABD İstihbarat ofisinin yayımladığı 2020 seçim raporunu hatırlatması üzerine “Putin, bir bedel ödeyecek, bunu kısa süre içerisinde göreceksiniz” diyerek Rusya’ya gözdağı vermişti. ‘Putin’in bir katil olduğunu düşündüğünü’ de sözlerine ekleyen Biden, Rusya’nın 2020 ABD ‘seçimlerine müdahale’ ettiği iddiasını yinelemişti. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise, Rusya ile ilişkilerinin Donald Trump döneminden farklı olacağına işaret ederek, “Rusya’dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır” ifadesini kullanmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder