16 Mart 2021 Salı

‘Güldür Güldür Show’ neden hedefte?

Türkiye’nin gündemindeki siyasi ve toplumsal olayları hicvettiği skeçleriyle milyonları güldüreni Güldür Güldür Show, iktidar ve yanlılarının zaman zaman hedefi oldu. Son olarak ‘Fenomen Cenazesi’ adlı skece imamlardan daha önce görülmemiş tepki geldi. Değerlerimiz ayaklar altına alınıyor diyen imamlar, RTÜK’ten programın cezalandırılmasını istedi.

BOLD – Show TV’de yayınlanan komedi programı ‘Güldür Güldür Show’ yine bir skeciyle gündemde. Küpeli ve parmak arası terlik giymiş bir imamın yer aldığı skeç imamları rahatsız etti. Türk Diyanet-Sen, yapılanın “dini değerlerini ve dini inançlarını alaya almak” olduğunu öne sürüp RTÜK’ü göreve çağırdı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı skeçle ilgili, “Müslüman milletimizin gözünün içine baka baka değerlerimiz ayaklar altına alınıyor adına da şov denilerek kahkaha attırılıyor” diye konuştu.

Söz konusu skeç Güldür Güldür Show’un ilk gündeme geldiği skeç değil. Daha önce Havuz medyası olarak bilinen AKP yanlısı haber yapan kanalları konu alan skeç de çok konuşulmuş, iktidar ve yanlılarının tepkisini çekmişti. Skeçte haber toplantısı yapan kanal yöneticilerinin iktidar aleyhine haberleri lehe çevirme çabaları işleniyor.

Skeci köşesinde değerlendiren Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Güldür Güldür Show’da yapılan medya eleştirisine sert tepki gösterdi. Havuz medyasına yapılan göndermelere sinirlenen Uğur, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilmemesini eleştirdi.

DAMADIN İSTİFASI

‘Güldür Güldür Show’un 247’nci bölümünde Berat Albayrak’ın istifası ti’ye alındı. ‘İstifa’ skecinde ekonomi programında konuşan ve ekonomiyi öven konuşmacılar yer aldı. Ekonomist rolünü canlandıran Onur Atilla ekonomiyi öven açıklamalarına devam ederken istifa haberinin gelmesiyle “söyleyeceklerim bitti” dedi. Skeçte programın sunucusu rolünü oynayan Murat Akkoyunlu ise “Sadece Ekonomi programı reklam arasına girecek. Lütfen bizden ayrılın” dedi. O anlar sosyal medyada da gündem oldu.

TORPİL KONUSU

Geçen Aralık ayında ise, Güldür Güldür ekibinin hedefinde Türkiye’de yaygın olan ‘torpil’ konusu vardı. Türkiye gündemine ilişkin yaptığı skeçlerle gündeme gelen programın 248’inci bölümünde, bir milletvekilinin yeğenine yapılacak olan torpil konusu işlendi.

“Bir bir aileyiz” sloganıyla eğitim verdiklerini belirten Mahir İpek’in canlandırdığı rektör karakterinin “soyağacımı öğrenmek için çalışan listesine bakıyorum” repliği ise çok konuşuldu.

Güldür Güldür Show’un eleştirel skeçleri toplumda geniş yankı buluyor. Sosyal medyada viral olan videolar milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Bu da AKP iktidar ve yanlılarını rahatsız ediyor.

‘Montaj Çetesi’nin hedefinde yine A Haber var!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder