18 Mart 2021 Perşembe

Kadın hakları için sanal protesto

Türkiye’de hak ihlaline uğrayan kadınların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla 21 Mart pazar günü tüm dünyada sanal bir protesto düzenlenecek.

BOLD – Merkezi ABD’de bulunan insan hakları kurumu Advocates of Silenced Turkey’in (AST) aktivistleri, 21 Mart’ta Türkiye’de mağdur edilen ve cezaevlerinde bulunan binlerce kadın için sanal protesto düzenleyecek. Hukuksuzluklara dikkat çekilecek olan protestoya binlerce kişinin katılması hedefleniyor.

Onlarca farklı kişinin YouTube kanalı aracılığı ile mesajlar vereceği program önümüzdeki pazar günü New York saatiyle 14.00’te başlayacak. Advocates of Silenced Turkey sözcüsü ve direktörü Hafza Girdap, tüm aktivistlerin ve hak savunucularını programa davet etti. Girdap, “Yüzlerce insanın koordinasyon ekibinde on binlere ulaşmak için çalıştığı programa herkes davetlidir” dedi.

1 YILDA 300 KADIN

Amerikan Dışişleri raporuna göre, Türkiye’deki 62 bin 669 siyasi tutukludan 5 bine yakını kadın ve 780 bebek de anneleriyle zulme maruz kalmaya devam ediyor. Diğer yandan kadın cinayetleri de son yıllarda 3 katına yükseldi. Sadece 2020 yılında 300 kadın öldürüldü.

Mağdurların sesi olmaya çalışan aktiviteler 6 Mart tarihinde Amerika’da ve Kanada’da, Brezilya, Arjantin, Costa Rica da dahil olmak üzere farklı ülkelerden tam 40 şehirde 8 Mart uluslararası kadın hakları günü olması nedeniyle protestolar düzenlemişti. Aynı zamanda New York’un ünlü meydanı Times Square’de 450 metrekarelik dev dijital panolarda hapisteki masum siyasi tutuklu 5,000 kadın 780 bebek ve üçe katlanan kadın cinayetleri dile getirilmişti.

Protestolarda #Fight4WomenTurkey etiketiyle 100K’den fazla İngilizce tweetle paylaşımlarda bulunulmuştu.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder