19 Mart 2021 Cuma

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı

HDP’ye açılan kapatma davasının ardından İstanbul ve Ankara’da HDP’lilere dönük operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da bulunuyor.

BOLD – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında HDP’nin Beşiktaş ve Kağıthane ilçe başkanları ve 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da ise sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı. HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, Hüseyin Gevher ve Betül Koca gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara operasyonu sırasında 13 kişinin şehit olmasıyla ilgili Meclis’te yaptığı konuşmada İnsan Hakları Derneği’ni (İHD) hedef alarak “Canı çıkasıca dernek” ifadesini kullanmıştı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İHD, ortak bir açıklama yaparak, Öztürk Türkdoğan’ın serbest bırakılmasını istedi. Açıklamada, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM Genel Kurulu’nda İHD’yi hedef gösteren konuşmasından kısa bir süre, İnsan Hakları Eylem Planı’nın gösterişli sunumlar ile kamuoyu ile paylaşılmasının üzerinden henüz iki hafta geçmişken gerçekleşen bu gözaltı hiç bir şekilde kabul edilemez. Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi’nin tüm hükümlerine ve taraf olduğu uluslararası belgelere uygun bir şekilde insan hakları savunucularını korumakla yükümlü olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verilerek, sevgili eş başkanımız ve kurucular kurulu üyemiz Öztürk Türkdoğan serbest bırakılmalıdır” denildi.

HDP’yi kapatmak için raportör görevlendirildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder