17 Mart 2021 Çarşamba

Gergerlioğlu eyleme başladı: Karar açıklanana kadar Meclis’i terk etmeyeceğim

Paylaştığı bir haberden dolayı 2 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle dokunulmazlığı düşürülmek istenen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi kararı açıklanana kadar Meclis’i terk etmeyeceğini söyledi. Eylemine Meclis’teki odasından başlayan Gergerlioğlu, “Meclis Başkanlığı uyduruk bir yargı kararını dikte etmeye çalışıyor. Anayasaya aykırı milletin iradesini çiğneyen kararı tanımıyorum” dedi.

BOLD – HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Başkanlığının hapis cezası kararını okuyarak milletvekili dokunulmazlığını düşürmek istemesine karşı TBMM’de eylem başlattı.

Paylaştığı bir haberden dolayı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki fezlekenin bugünkü Meclis Genel Kurulu oturumunda okunması bekleniyor. Fezleke okunursa dokunulmazlığı düşecek olan Gergerlioğlu’nun cezaevine girmesi gündeme gelecek.

1994’DEKİ GİBİ TUTUKLASINLAR

Gergerlioğlu, hukuksuz karara karşı direnerek, Meclis’ten ayrılmamaya karar verdiğini belirtti. Anayasa Mahkemesi kararı verilene kadar Meclis’i terk etmeyeceğini belirten Gergerlioğlu, “TBMM Başkanlığının onaylamaması gerekiyor. Bana verilen ceza yasama dokunulmazlığım kapsamında. Ben Anayasa Mahkemesi kararının beklenmesi gerektiğini söylüyorum.  Sayın Enis Berberoğlu’na pardon dedikleri gibi bana da pardon demek istiyorlar. Ben bu kararı kabul etmeyeceğim ve Anayasa Mahkemesi kararı açıklanana kadar ben Meclisten çıkmayacağım. 1994’teki gibi beni milletin kalbinde tutuklasınlar. Nereye varır bilmiyorum ama ben Anayasa Mahkemesi kararı verilene kadar ben kendi irademle Meclisi terk etmeyeceğim” dedi.

ZORBALIĞA KARŞI HUKUK NÖBETİ BAŞLATIYORUM

Yasama dokunulmazlığı bulunduğunu, Meclis Başkanlığının uyduruk bir yargı kararını dikte etmeye çalıştığını kaydeden Gergerlioğlu, “Meclis’ten ayrılmıyorum. Uzlaşmaya yanaşmıyorum. Bu Anayasaya aykırı Millet’İn iradesini çiğneyen kararı tanımıyorum. Bu zorbalığa, bu dayatmaya karşı hukuk nöbeti başlatıyorum. Meclis’ten, milletin kalbinden ayrılmayacağım. Direneceğim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Meclis’in ve milletin onuru için mücadele ediyorum. Meclise darbe, sadece bomba atmakla olmuyor. 90 bin kişinin oyunu almış bir milletvekilini Meclis dışına itmeye çalışmak bu meclise bir darbedir. Ben de bu darbeye karşı direneceğim” ifadelerini kullandı.

BABAMA DOKUNMAYIN

Babasının eylemine destek veren Salih Gergerlioğlu ise sosyal medya hesabından “Bekliyoruz. GergerlioğluYalnızDeğildir” ve “Babama dokunmayın” paylaşımı yaptı.

“Damat her ay paket açıklıyordu sonunda paket oldu”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder