21 Mayıs 2021 Cuma

26 yıllık Internet Explorer tarihe karışıyor

Microsoft, bir döneme damgasını vuran web tarayıcısı Internet Explorer’ı Haziran 2022’de emekliye ayırıyor. 1995’te kurulan internet tarayıcısının yerine Microsoft Edge’in geçeceği belirtildi.

BOLD – Microsoft, 26 yıldır kullanımda olan internet tarayıcısı Internet Explorer’ın 2022’den itibaren kullanımdan kaldırılacağını açıkladı. Tarayıcı Windows 95 ile kullanılmaya başlanmıştı.

Microsoft’un blogundan yapılan açıklamada, Haziran 2022’den itibaren Windows 10 işletim sisteminde bu tarayıcının kullanılamayacağı duyuruldu.

Internet Explorer’ı bir süredir kullanımdan kaldırmaya uğraşan Microsoft, 2019’da tarayıcıya bir acil güvenlik güncellemesi yayınlamak zorunda kalmıştı.

Güncel tahminlere göre insanların yüzde 8’i hala Internet Explorer kullanıyor.

EDGE’NİN INTERNET EXPLORER UYUMLULUK MODU DEVAM EDECEK

Microsoft’un güncel Windows işletim sistemlerinde Microsoft Edge tarayıcısı yer alıyor. Edge’in Internet Explorer uyumluluk modu da bulunuyor.

Bu mod bazı eski internet siteleri ve şirket içi yazılımlara erişmek için kullanılıyor. Bu uygulama 2022’de de devam edecek. Microsoft, Internet Explorer tabanlı web siteleri ve uygulamalarının Edge ile en az 2029 yılına kadar çalışacağını söyledi.

Microsoft Edge Program Müdürü Sean Lyndersay, Internet Explorer’ın Haziran 2022’den itibaren yalnızca Windows 8.1, Windows 7 ve bazı sunucu işletim sistemlerinde kullanılabileceğini duyurdu.

Microsoft 2013’te Windows işletim sisteminde diğer tarayıcılara eşit muamele göstermediği için 561 milyon euro para cezasına çarptırılmıştı.

Internet Explorer, 15 Haziran’da emekliye ayrıldıktan sonra otomatik olarak Microsoft Edge’e yönlendirilecek.

GOOGLE CHROME PAZARDA LİDER KONUMDA

Internet Explorer 2000-2005 yılları arasında yüzde 90 pazar payıyla lider durumdaydı. Bugün bu unvana yüzde 65 pazar payıyla Google Chrome sahip.

Apple tarafından oluşturulan ve Apple bilgisayarlarında ve cihazlarında kullanılabilen Safari, bu yılın Nisan ayı itibarıyla yaklaşık yüzde 19 pazar payıyla ikinci sırada.

Firefox ve Edge ise sırasıyla yüzde 3,59 ve yüzde 3,39 ile üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor.

T-129’ların Pakistan’a satışına taş koyan ABD, Filipinler’e engel olmadı

26 yıllık Internet Explorer tarihe karışıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder