22 Mayıs 2021 Cumartesi

‘Erdoğan sahadaki düelloyu sessizce seyrediyor’

Evrensel Yazarı İhsan Çaralan, Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddialarına AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tutumunu yorumladı. Çaralan, “Erdoğan, ‘Benim bakanım böyle şeyler yapmaz’ demiyor. Sahadaki düelloyu sessizce seyrediyor” dedi.

BOLD –  Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarındaki iddialarla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sessiz kalışını eleştirdi.

Çaralan, “Perva tanımayan cevval savcılar, tonlarca kokain kaçakçılığı, milyar dolarlık “Çökmeler”, mafya liderlerine devlet koruması, mafyadan dolarla maaş alan vekiller, mafyaya gazete bastıran parti büyükleri, cinayetler… ortalığa saçılıyor ama savcılarda “çıt” yok!” ifadeleri kullandı.

SAVCILAR DA ERDOĞAN’I BEKLİYOR

Savcıların en yukarıdan harekete geçin emri bekleyip beklemediklerini soran Çaralan, şunları kaydetti: “Son yıllarda yaşananlardan açıkça anlıyoruz ki, yukarıdaki iki “suskun” odağın beklediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Çünkü bizzat Erdoğan’ın göreve getirdiği 5 yıllık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir mafya lideri tarafından yerden yere vuruluyor, hakkında çok ağır suçlamalar yapılıyor… ama Erdoğan, “Benim bakanım böyle şeyler yapmaz” demiyor. Tersine sanki bütün bu tartışmalar başka bir ülkede oluyormuş gibi, her konuda anında yanıt verme tutumundan beklenemeyecek biçimde sahadaki düelloyu sessizce seyrediyor. Ki, bu seyretmenin, bu zor günlerinde Soylu’yla hiç görüşmemeye kadar vardığı da bizzat Soylu tarafından açıklandı.”

SOYLU’YU ORTADA BIRAKACAKLAR

Erdoğan’ın tutumunun, ‘Soylu’yu ortada bırakmak’ olarak yorumlandığını kaydeden Çaralan, “Soylu’nun sonunun geldiği”ne, ”Erdoğan’ın, Soylu’ya yönelik Peker iddialarını Bahçeli’nin desteğini çekmesi için kullanıldığı”na kadar haksız olmayan yorumlara varıyor. Bu yorumların ne kadar doğru olduğunu yakında göreceğiz” ifadesini kullandı.

Yeni Akit yazarından hükumete çağrı: Çöküş süreci yaşanıyor Erdoğan kararlı adımlar atmalı

‘Erdoğan sahadaki düelloyu sessizce seyrediyor’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder