20 Mayıs 2021 Perşembe

Hakimler ve Savcılar Kurulunun haysiyetli savcıya tahammülü yok

HSK, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin hukuksuz olduğunu belirterek, tedbirlerle ilgili resen soruşturma başlattığını açıklayan Şanlıurfa Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut’u görevden aldı. Akbulut, “Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim. Fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım” demişti.

BOLD – Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), salgın tedbirlerinin hukuksuz olduğunu söylemesinin ardından hakkında jet hızıyla inceleme başlattığı Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut’u görevinden uzaklaştırdı.

HSK Müfettişlerinin Savcı Akbulut hakkında hazırladığı ön raporu görüşen HSK 2. Dairesi; “hakkında soruşturma yapılan ilgilinin bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine ulaştığından oybirliği ile hakimler ve savcılar kanununun 77. maddesi gereğince geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına” karar verdi.

MUHTEMELEN İŞİMİ KAYBEDECEĞİM

Viranşehir Savcısı Akbulut, Youtube üzerinden Kovid-19 salgını tedbirlerinin hukuksuz olduğunu, tedbirler, maske zorunluluğu ve aşı uygulaması hakkında re’sen soruşturma başlattığını duyurmuştu. Akbulut, “Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim, başıma bela alacağım. Fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım. Hukuk devletine yaraşmayacak uygulamalar görüyoruz ve bunlar büyük mağduriyetlere sebep oluyor. Bugün uygulamada olan, sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır” demişti.

Türkiye Uzay Ajansı 1 milyon liraya kiraladığı VİP minibüsle Ay’a gidecek!

Hakimler ve Savcılar Kurulunun haysiyetli savcıya tahammülü yok yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder