19 Mayıs 2021 Çarşamba

Rus Havayolları Türkiye uçuşlarının çoğunu durdurdu

Aeroflot’un ardından Rusya’nın S7 Havayolları da bu yaz Türkiye’ye uçuşları durdurma kararı aldı. Rus havayolu şirketleri, uçuşları yeniden başlatmak için hükümetin koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması konusundaki kararını bekliyor.

BOLD – Türkiye’ye her yıl milyonlarca Rus turist akın ediyor. Moskova’nın artan koronavirüs vakaları sebebiyle 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar uçuşları durdurma kararı Türkiye’de turizmi olumsuz etkiledi. Ancak hükümetin kapanma süresini uzatıp uzatmayacağı konusundaki belirsizlik, havayollarının uçuşları 1 Haziran sonrasında da askıya alma kararı almasına yol açtı.

Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot da Pazartesi günü yaptığı açıklamada, haziran ayı için Türkiye uçuşlarını iptal ettiğini, bilet satışlarını da askıya aldığını açıklamasını yapmıştı. Havayolu şirketi yetkilileri, Rus hükumetinin izin verdiği şekilde haftada iki uçuşu gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetmişti.

Bir gün sonra da Rus S7 Havayolları yaptığı açıklamada, belirsizlik sebebiyle yaz sonuna kadar Türkiye’ye tüm uçuşları iptal ettiğini açıkladı. Havayolu şirketinden Salı günü yapılan açıklamada, “Epidemiyolojik durum kontrol altına alındığında ve uçuşlar yeniden başladığında satışları yeniden başlatacağız” denildi.

UÇUŞLAR 30 HAZİRAN’A KADAR ASKIYA ALINDI İDDİASI

Havayolu endüstrisinden Reuters haber ajansına bilgi veren bir kaynak, Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları askıya alma kararını 30 Haziran’a kadar uzattığını söyledi; ancak hükümete bağlı koronavirüs görev gücü bu yönde bir karar alındığını doğrulamadı.

Reuters’a konuşan bir başka kaynak da, Moskova’nın Türkiye’ye uçuşları yeniden başlatma konusunda henüz bir karar almadığını belirtti.

Rus Tur Operatörleri Derneği’ne göre, bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 500 bin Rus Türkiye’yi ziyaret etti. Moskova’nın uçuşları durdurma kararı Türkiye’de önemli ölçüde Rus turist akınına bağlı olan turizm sektörünü sarstı.

RUS HEYET TÜRKİYE’DE YERİNDE İNCELEME YAPACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pazartesi günü turizm ve aşı sevkiyatı gibi konuları görüşmek üzere Rusya’ya gitmişti.

Görüşmeler sonrasında Rusya’dan bir heyetin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemleri değerlendirmek üzere yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret etmesi konusunda uzlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Moskova’da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler.” ifadesini kullanmıştı.

Turizm Bakanı Ersoy, Rusya’nın Türkiye’deki vaka sayılarını yakından takip ettiğini ve Rus yetkililerin raporları değerlendirmelerinin ardından Türkiye ziyareti konusunda tarih vereceklerini belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12 Nisan’da yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran’da sınırlandırma kararı alındığını açıklamıştı. Bu süre içerisinde İstanbul ve Moskova arasında haftada 2 uçuşa izin verilmişti.

Türkiye AB savunma projesinde yer almak için başvurdu

Rus Havayolları Türkiye uçuşlarının çoğunu durdurdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder