18 Mayıs 2021 Salı

Devlet Bahçeli’nin ‘tanımayız’ dediği mafya arşivi

MHP Lideri Devlet Bahçeli CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Cumhur İttifakı’na yönelik mafya eleştirileri sonrası grup toplantısında cevap verdi. Yeraltı dünyası ile ilişkileri olmadığını ileri süren Bahçeli’yi, Çakıcı’nın tahliyesi konusundaki ısrarı ve arşivi yalanlıyor.

BOLD – MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mafya lideri Alaattin Çakıcı’yı öven sözleri, Sedat Peker’in de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Milletvekili Tolga Ağar ve babası Mehmet Ağar’a yönelik suçlamaları muhalefetin eline koz verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi rakipleri AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı mafya ile iş tutmakla suçladı.

YAYI TANIMAYIZ TAKMAYIZ ANLAMAYIZ…

Kılıçdaroğlu’na, partisinin grup toplantısında Bahçeli’den cevap geldi. Bahçeli konuşmasında, “Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağının mafya olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı, bize kalırsa önce kendine bakmalı, irtibatlarını gözden geçirmelidir. Terör örgütüyle ittifak kuran bir partinin mafyadan dertlenmesi yüzsüzlüktür. Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan da anlamayız. Cumhur İttifakı, cumhurla birliktedir.- Cumhur İttifakı, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesiyle bezenmiştir. Çeteler CHP’nin yoldaşı, uyuşturucu baronları CHP’nin yandaşı, DHKP-C, PKK, Fetö CHP’nin fiili ortağıdır. Türkiye terörle mücadelede mesafe kaydettikçe CHP çılgına dönmektedir. İP’in ağzını bıçak açmazken, HDP şok üstüne şok yaşamaktadır” dedi.

BAHÇELİ’NİN MAFYA LİDERLERİYLE İLİŞKİSİ

Bahçeli’nin mafyayı tanımayız, takmayız, anlamayız sözleri geçmişteki tutumu ve yaptığı açıklamalarıyla çelişiyor. Türk Ceza Kanununda ‘mafya lideri’ olmak diye bir suç kavramı yok. Bunun yerine ‘Çete lideri’, ‘Organize Suç örgütü lideri’ ve ‘Suç örgütü lideri’ kavramları kullanılıyor.

Bahçeli, cezaevindeyken sık sık ziyaretine gittiği organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Alaattin Çakıcı’nın tahliyesi için çok uğraştı.

Türkiye’deki en kötü şöhretli mafya lideri olan Çakıcı, 41 siyasi cinayet ve küçük oğlunun önünde öldürülen eşinin vur emrini verdiği için hapishanede yattı. Çakıcı, geçen yıl siyasi tutukluları kapsamayan infaz düzenlemesi kapsamında pek çok mafya bağlantılı isimle birlikte tahliye edildi

Çakıcı’nın, tahliyesini eleştiren ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, hakaret dolu bir mektupla mafyavari bir şekilde tehdit etmesi bile Bahçeli’nin Çakıcı’ya olan muhabbetine halel getirmedi.

BAHÇELİ’NİN ÖVDÜĞÜ KÜRŞAT YILMAZ’A DA TAHLİYE

Bahçeli’nin ortağı olduğu Cumhur İttifakı döneminin en dikkat çeken özelliklerinden biri de mafya liderlerinin cezaevinden bir bir tahliye edilmeleri oldu.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, “suç örgütü elebaşı” suçlamasıyla 2005 yılından bu yana tutuklu bulunan, Kürşad Yılmaz’ın, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yaptığı yargılamanın yenilenmesi talebini kabul etti. Yılmaz kararın ardından tahliye oldu.

Yılmaz hakkında, 2010 yılında “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “nitelikli yağma”, “tehdit”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Yılmaz hakkında verilen karar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mayıs 2018 yılında Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’la ilgili yaptığı bir paylaşımı akıllara getirdi. Bahçeli paylaşımında, “Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” ifadelerini kullandı.

Sosyetede Sedat Peker temizliği

 

Devlet Bahçeli’nin ‘tanımayız’ dediği mafya arşivi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder