19 Mayıs 2021 Çarşamba

Tayyip Erdoğan’ın yakınına Ayder’de 7 milyon liralık bir ihale daha

AKP’nin Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm adı altında yaptırdığı tesislerin ihalesini alan Rizeli Turgut Müteahhitlik şirketinin sahibi İbrahim Turgut’un, AKP’i Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yakın bir isim olduğu ortaya çıktı. Ayder’e 222 milyon liralık kapalı otopark işini üstlenen şirket, spor tesisi ihalesini de aldı.

BOLD – Rizeli Turgut Müteahhitlik şirketinin geçen ay Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi İhalesi’ni 6 milyon 343 bin TL karşılığında kazandığı belirlendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ayder Yaylasını kentsel dönüşümle yeniden düzenleyeceklerini açıklamıştı. Erdoğan, “Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i kentsel dönüşüm değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz” demişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan doğal güzelliği ile ünlü Ayder Yaylasında TOKİ öncülüğünde kentsel dönüşüm, projesi başlatıldı. Projeyle otopark, otel ve pansiyon alanları, seyir terasları, günü birlik eğlence alanları, çadır ve kamp bölgeleri ile giriş-çıkış noktaları tespit edildi. Proje için yapılan ihale olağanüstü durumlarda uygulanan davet yöntemiyle yapıldı. Turgut Müteahhitlik, 2019 yılında Ayder Yaylası’ndaki 222 milyonluk kapalı otopark ihalesini kazanmıştı.

Cumhuriyet’in haberine göre şirketin internet sitesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şirketi ziyaret ettiği ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turgut’un Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman gibi AKP’li isimlerle çekilmiş çok sayıda fotoğrafı yer alıyor. Sitede yer alan bilgilere göre, şirketin üstlendiği bazı projeler şunlar: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Köprü İnşaatı, RTEÜ Geliştirme Vakfı Güneysu Konakları, Rize İçme Suyu İsale Hattı, Çayeli Kaymakamlığı Hükümet Konağı, Güneysu İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ve Çevre Düzenleme Projesi.

Özışık’tan Peker’i kızdıracak bir hamle daha: Soylu’nun haberi yok

Tayyip Erdoğan’ın yakınına Ayder’de 7 milyon liralık bir ihale daha yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder