20 Mayıs 2021 Perşembe

Erdoğan’dan Meral Akşener’e Netanyahu davası

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzeten İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

BOLD – Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzeten İyi Parti Genel Başkanı Akşener’e dava açtı.

Akşener’in sözleri üzerine 250 bin liralık manevi tazminat davası açan Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dava dilekçesinde, İsrail’in zulmüne karşı küresel ölçekte oluşan bilinç ve farkındalığın mimarının başında Erdoğan’ın geldiği savunuldu. Dilekçede, “İsrail’in son haftalardaki katliamları nedeniyle toplumda çok yüksek hassasiyetin oluştuğu bir dönemde bu katliamların sorumlusu olan bir başbakanla, Sayın Cumhurbaşkanımızın benzetilmesi, tamamen hakaret kastıyla yapılmış fevkalade kışkırtıcı bir eylemdir” denildi

Akşener, bu haftaki Meclis grup toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” demişti.

HSK seçiminde iktidar ve muhalefet anlaştı: 4-4-3

Erdoğan’dan Meral Akşener’e Netanyahu davası yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder