22 Mayıs 2021 Cumartesi

Özge Mumcu Aybars ve Alp Erinç Yeldan Cumhuriyet’ten ayrıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gazeteyi hedef göstermesi üzerine eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ı suçlayan açıklama yapan Cumhuriyet gazetesi yönetimine tepki gösteren Alp Erinç Yeldan ve Özge Mumcu Aybars gazetede yazı yazmayı bıraktıklarını açıkladı.

BOLD – Faili meçhul cinayete kurban giden gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars ile Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan, Cumhuriyet’teki köşe yazılarına son verdiklerini duyurdu.

Uzun yıllardır köşe yazılarıyla Cumhuriyet gazetesinde yazan Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan, “Cumhuriyet’de dün yer alan ‘açıklama’ yazısının içeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır. Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet’in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Özge Mumcu Aybars ise, gazetedeki yazılarını sonlandırdığını söyledi. Aybars, “Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…” açıklaması yaptı.

Cumhuriyet gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’in iddialarına cevap verdiği TRT yayınında Cumhuriyet gazetesini hedef almıştı. Gazete ise Soylu’nun iddialarıyla ilgili Can Dündar dönemini suçlayan bir açıklama yapmıştı. Gazeteden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: “Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır. Bu çizginin herhangi bir suç ya da terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir kasıtlı çarpıtmadan öteye gidemez” ifadelerini kullanmıştı. Cumhuriyet’in açıklaması eski yazar ve yöneticilerinin tepkisini çekmişti.

Bakanlara Süleyman Soylu ile ilgili soru soran AA muhabiri kovuldu

Özge Mumcu Aybars ve Alp Erinç Yeldan Cumhuriyet’ten ayrıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder