21 Mayıs 2021 Cuma

Yunanistan’da orman yangınları nedeniyle çok sayıda köy boşaltıldı

Yunanistan’ın Korint bölgesindeki çam ormanlarında dün başlayan yangın bugün de devam ediyor. 300’den fazla itfaiye erinin katıldığı söndürme çalışmalarında bugün 15 uçak devreye sokuldu.

BOLD – Yunanistan’ın başkenti Atina’nın batısında yer alan Loutraki’de çıkan orman yangınında çok sayıda ev ve manastırın hasar gördüğü bildirildi.

Atina’nın yaklaşık 100 kilometre batısında yer alan Loutraki’deki tatil beldesi Korint’te engebeli ormanlık arazide çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, alevlerin yerleşim bölgelerine sıçraması üzerine hasar gören çok sayıda ev ve manastırdan insanları tahliye etti. Yetkililer ondan fazla köyün boşaltıldığını açıkladı.

Alevleri kontrol altına almak için 17 uçak, 182 itfaiye personeli ve 62 araç görevlendirilirken, çok sayıda gönüllünün de çalışmalara destek verdiği belirtildi.

Bölgedeki güçlü rüzgarlar söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Tahminlere göre şimdiye kadar 2 bin hektarlık ormanın ve ormandaki evlerin yandığı belirtiliyor. Bölgedeki 17 köy ve iki manastır yangın nedeniyle tahliye edildi.

Yunanistan’da 30 derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları, kuraklık ve güçlü rüzgarlar yaz mevsiminde orman yangınlarına neden oluyor. Üç yıl önce Atina yakınlarındaki Mati’de çıkan orman yangınlarında 102 kişi hayatını kaybetmişti.

Yunanistan’dan Almanya’ya uçmak için aşı sertifikası şartı

Yunanistan’da orman yangınları nedeniyle çok sayıda köy boşaltıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder