21 Mayıs 2021 Cuma

ABD Hazine Bakanlığı kripto paralara vergi mi getirecek?

ABD Hazine Bakanlığı hazırladığı raporda, piyasa değeri 2 trilyon dolara çıkan kripto paraların endişe oluşturduğu belirtildi. Bakanlığın raporunda nakit işlemlerde olduğu gibi işletmelere gönderilen ve adil piyasa değeri 10 bin dolardan fazla olan kripto varlıkların bildirilmesi önerisi yer aldı.

BOLD – ABD Hazine Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden’ın Amerikan Aileler Planı için hazırlanan vergi uyumluluğu planına ilişkin raporunu yayımladı.

VERGİ KAÇAKÇILIĞINDA KULLLANILIYOR

NTV’de yer alan habere göre ABD Hazine Bakanlığı’nın raporunda kripto para birimlerinin vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel olarak yasadışı faaliyetleri kolaylaştırarak önemli bir tespit sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi. İşletme gelirinin nispeten küçük bir bölümünü oluşturmasına rağmen kripto para işlemlerinin gelecek 10 yılda öneminin artmasının muhtemel olduğu vurgulandı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın raporu Coin’lere vergi geleceği sinyali olarak yorumlandı.

30 BİN DOLARA KADAR DÜŞTÜ

Bitcoin, Etherium başta olmak üzere dijital paralar, Elon Musk’ın açıklamaları ve Çin’in kripto paraları alım satımda kullanmayacağı yönündeki kararı sonrası düşüşe geçti. Bitcoin, 64 bin dolardan 30 bin dolara kadar geriledi. 21 Mayıs 2021 itibariyle 39 bin dolardan işlem görüyor.

ABD Hazine Bakanlığı kripto paralara vergi mi getirecek? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder