20 Mayıs 2021 Perşembe

Damat Selçuk Bayraktar için 2.3 trilyonluk liralık ‘istisna’

Devlet Malzeme Ofisi, İnsansız Hava Aracı (İHA) alım ihalesine çıktı. Devlet Su İşleri’nin kullanacağı İHA ve fotogrametrik kıymetlendirme sistemi için sürekli değiştirilen Kamu İhale Kanunu’nun 2 trilyon 300 milyar liralık istisna maddesi kullanılacak.

BOLD ÖZEL – Güvenlik ve asayiş için asker, polis ve jandarmanın kullandığı İHA’lar artık Devlet Malzeme Ofisi’nin envanterine de girecek.  Resmi Gazetede yayımlanan ilanda şu ifadeler yer aldı:

“Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Makine İmalat ve Donatım Dairesi Başkanlığı ihtiyacı insansız hava aracı ve fotogrametrik kıymetlendirme sisteminin teknik şartnamesine ve malzeme listesine uygun olarak Ofis’imiz tip ticari şartnamesi ile ihale ek şartlar listesinde belirtilen şartlarla, kapalı teklif usulü ile iç piyasadan satın alınacaktır.”

2 TRİLYON 300 MİLYAR LİRAYA KADAR ANLAŞMA

İhaleye kapalı zarf usulüyle verilecek teklifler değerlendirilip en ucuz fiyatı verenler ihaleyi kazanacak. Resmi Gazetedeki ilanda “Söz konusu ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3’üncü maddesinin (g) bendi gereğince istisna kapsamındadır” ifadesi yer alıyor. Bu istisnaya göre Kamu İhale Kanunu’nun 2. maddenin birinci fıkrasının (b) ve (d) bentlerinde sayılan kuruluşlar, sözleşme bedeli 2 trilyon 300 milyar Türk Lirasını aşmayan mal veya hizmet alımı yapabiliyorlar.

ERDOĞAN’IN DAMADININ İHA’LARI

İç piyasadan satın alınacak İHA’lar için AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadının şirketi ön plana çıkıyor. Türkiye’de 2014 yılına kadar İHA üretiminde devlet kurumları Aselsan ve TAİ ön plandayken, bu yıldan sonra Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ön plana çıktı. Bayraktar’ın teknik müdürlüğünü yaptığı Baykar Savunma Şirketinin ürettiği silahlı ve silahsız insansız hava araçları, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na satılıyor. Bayraktar son olarak Azerbaycan Devlet Başkanı İlhal Aliyev’den Karabağ nişanı almıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evli olan Bayraktar, Ukrayna’ya 6 adet Bayraktar İHA, 3 yer istasyonu ve 200 adet akıllı mühimmat satışı karşılığında 69 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Damat Selçuk Bayraktar için 2.3 trilyonluk liralık ‘istisna’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder